Valdančioji dauguma Seime aptarė šilumos ūkio pertvarkos strategiją

2013-05-21, 13:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pirmadienio vakarą LR Seime vyko bendras Darbo partijos, Lietuvos socialdemokratų partijos, „Tvarka ir teisingumas“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijų posėdis, kurio metu diskutuota apie šilumos ūkio pertvarką. Posėdyje dalyvavo Energetikos ministras Jaroslav Neverovič ir viceministrė Renata Cytacka.

Posėdžio metu buvo aptartos pagrindinės šilumos ūkį kamuojančios problemos: aukštos šilumos kainos bei šilumos gamybos ir tiekimo veiklos koordinuojos ir planavimo nacionaliniu lygmeniu stoka. Posėdžio metu buvo aptarti minėtų problemų sprendimų būdai bei pristatyti siektini šilumos ūkio pertvarkos rezultatai, kurių  pagrindiniai yra:

1.    Aiškios valstybės ir savivaldybių kompetencijos šilumos ūkio sektoriuje nustatymas. Pažymėta, kad šilumos ūkio planavimas ir įgyvendinimas yra ir valstybės kompetencija. Vyriausybė tvirtina šilumos ūkio plėtros kryptis, o energetikos ministerija – nacionalinio lygmens šilumos ūkio modernizavimo programą. Savivaldybės tvirtina specialiuosius šilumos ūkio planus, kuriuose privalomai atsižvelgia į nacionalinio lygmens šilumos ūkio modernizavimo programos sprendimus ir priemones.

2.    Sudaromos sąlygos šilumos ir elektros kainų mažinimui plėtojant konkurencingą vietinę šilumos ir elektros gamybą panaudojant ES paramos lėšas.

3.    Nustatomos vienodos reguliavimo sąlygos šilumos gamintojams, gavusiems finansinę paramą.

4.    Sudaromos teisinės ir organizacinės sąlygos skaidriai prekybai biokuru biržoje.

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24