Rusijos ir Baltarusijos kariuomenės ginkluotės kontrolės agentūrų inspektoriai tikrins Lietuvos karinius vienetus

2013-05-21, 14:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gegužės 21–24 d. Rusijos Federacijos ir Baltarusijos kariuomenės ginkluotės kontrolės agentūrų inspektoriai lankysis Lietuvos kariuomenės kariniuose daliniuose, kur atliks nurodytų rajonų inspekciją. Baltarusijos kariuomenės karinių ekspertų grupė tikrins vakarinę ir centrinę Lietuvos teritorijos dalį, o Rusijos Federacijos kariniai ekspertai – rytinę. Tai bus pirmas kartas, kai vienu metu dviejų šalių inspektoriai atskiromis inspekcijų grupėmis tikrins Lietuvos karinius dalinius.

Inspektoriai lankysis Kairių, Pabradės, Gaižiūnų ir Kazlų Rūdos poligonuose. Jiems bus pristatyti įvairūs kariniai vienetai – Mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas", Karinių oro pajėgų Aviacijos bazė ir pirmą kartą – Krašto apsaugos savanorių pajėgų štabas.

Ši inspekcija bus atliekama pagal Vienos dokumentą. Pagal šį dokumentą, kiekviena Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai priklausanti šalis turi teisę patikrinti, ar kita šiai organizacijai priklausanti šalis nevykdo neteisėtos karinės veiklos, apie kurią būtina pranešti iš anksto, ar neturi nedeklaruotų karinių pajėgumų.

Vienos dokumentas įpareigoja valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą. Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą kiekį kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų į karinius dalinius.

Šiais metais tai bus pirma užsienio šalių inspekcija Lietuvoje pagal 2011 m. lapkritį atnaujintą Vienos dokumentą.

Lietuvos inspektoriai šiais metais inspektavo Rusijos Federacijos, Tadžikijos, Ukrainos ir Armėnijos karinius dalinius, o virš Lietuvos buvo atliktas stebėjimo Rusijos Federacijos ir Baltarusijos skrydis pagal Atvirosios oro erdvės sutartį.

www.kam.lt

www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24