Valstybinio vizito į Lietuvą atvyks Suomijos Prezidentas

2013-05-12, 14:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimu gegužės 14-15 dienomis valstybinio vizito į Lietuvą atvyks Suomijos Prezidentas Saulis Ninistas (Sauli Niinisto).

Lietuvos ir Suomijos valstybių vadovai aptars dvišalius santykius, ekonominius ryšius, Lietuvos pasirengimą pirmininkauti Europos Sąjungos (ES) Tarybai ir Šiaurės bei Baltijos šalių bendradarbiavimą (NB8).

Pasak Prezidentės, Suomijos ir Lietuvos bendradarbiavimas toliau pastebimai stiprėja. Abi šalis vienija atsakingas požiūris į finansų politiką, energetinį saugumą bei bendri interesai Baltijos jūros regione ir Europoje. Suomija jau dabar mūsų šalyje pirmauja pagal inicijuotų verslo projektų skaičių ir užima 9 vietą pagal tiesiogines užsienio investicijas. Tai rodo, kad šalių ekonominis bendradarbiavimas tampa dar intensyvesnis.

Gegužės 15-ąją valstybių vadovai Klaipėdoje atidarys bendros Suomijos ir Lietuvos įmonės "Fortum Heat Lietuva" pastatytą naują biokuru ir komunalinėmis atliekomis kūrenamą termofikacinę elektrinę.

Prezidentą S. Ninistą lydės Suomijos verslininkų delegacija. Vizito metu vyks dvišalis verslo forumas, kuriame bus aptariamos investavimo galimybės ir ekonominio bendradarbiavimo stiprinimas.

www.l24.lt

 

Komentarai  

 
#1 . 2013-05-12 20:11
Tai dabar l24 mums padarys reportaza apie ta termofikacine, pastatyta FOrtum Heat, kurioje bus deginamas lietuviskas biokuras? ir suomiiu buitines atlekos???
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24