Lino Linkevičiaus susitikime su Vengrijos ambasadoriumi – artimos šalių pozicijos ES rytų partnerystės ir kitais esminiais klausimais

2013-05-08, 09:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuva ir Vengrija suinteresuotos gyvybinga ES Rytų partnerystės plėtote, šalys laikosi artimų pozicijų daugeliu Europos Sąjungoje ir NATO svarstomų klausimų, o Lietuvai stojus prie ES Tarybos vairo, dvišaliai ryšiai tik stiprės. Tai akcentuota gegužės 7 dieną vykusiame užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus susitikime su Vengrijos ambasadoriumi Vilniuje Zoltánu Pecze.

Ministras padėkojo Vengrijai už vertingos pirmininkavimo ES Tarybai patirties perdavimą ir priminė esminius liepą prasidėsiančio Lietuvos pirmininkavimo tikslus – daugiausia dėmesio bus skiriama patikimos, augančios ir atviros Europos kūrimui.

Kalbėdamas apie pastarąjį prioritetą Lietuvos diplomatijos vadovas pakvietė Vengriją dalyvauti Vilniuje lapkritį vyksiančiame Europos Sąjungos ir Rytų partnerystės šalių vadovų susitikime aukščiausiu politiniu lygiu. Ambasadorius pabrėžė savo šalies suinteresuotumą sėkminga ES Rytų partnerystės politikos plėtote ir pasiūlė Vengrijos paramą siekiant bendrų tikslų.

Susitikime akcentuotas glaudus Lietuvos ir Vengrijos dvišalis bendradarbiavimas, artimas požiūris daugeliu ES ir NATO lygiu svarstomų klausimų.

Ministras su ambasadoriumi taip pat aptarė galimas bendras iniciatyvas Lietuvai pirmininkaujant ES Tarybai, o Vengrijai – Vidurio Europos šalis vienijančiai Višegrado grupės veiklai.

www.urm.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24