Vilniuje surengtos Lietuvos ir Ukrainos dvišalės politinės konsultacijos

2013-04-30, 05:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Užsienio reikalų ministerijoje (URM) balandžio 29 dieną Lietuvos ir Ukrainos užsienio reikalų ministerijų atstovai aptarė aktualius dvišalio bendradarbiavimo ir Ukrainos integracijos į Europos Sąjungą klausimus.

Lietuvos delegacijai vadovavo URM Rytų kaimynystės politikos departamento direktorius Edminas Bagdonas, dalyvavo URM ambasadorius ypatingiems pavedimams Vaidotas Verba, atstovai iš Lietuvos URM ir Prezidentūros. Ukrainai konsultacijose atstovavo URM III teritorinio departamento generalinis direktorius Andrijus Melnykas, Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Valerijus Žovtenka.

Su svečiais iš Ukrainos taip pat susitiko Lietuvos užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas.

Ukrainos delegacijos atstovai pažymėjo, kad šiai šaliai labai svarbi Lietuvos parama ir konsultacijos siekiant tinkamai išnaudoti iki ES ir Rytų partnerystės vadovų susitikimo Vilniuje likusį laiką.

Lietuvos diplomatai buvo informuoti apie Ukrainos vykdomas reformas ir pažangą siekiant įgyvendinti gruodžio mėnesio ES užsienio reikalų tarybos išvadose numatytus žingsnius.

Šalys taip pat apsikeitė informacija apie planuojamus dvišalius vizitus, aptarė galimybę rengti bendrus daugiašalius vizitus Rytų partnerystės klausimais.  Ukrainos atstovai padėkojo už Lietuvos ir Lenkijos užsienio reikalų ministerijų iniciatyva balandžio 25 d. surengtą Lietuvos, Lenkijos, Nyderlandų ir Danijos ministrų vizitą į Kijevą.

www.urm.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24