Popiežius ragina pradėti naują „revoliuciją" Kuboje

2015-09-23, 11:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Popiežius ragina pradėti naują „revoliuciją" Kuboje © AFP/Scanpix

Popiežius Pranciškus antradienį aukodamas mišias Kubos Santjago mieste, kuris laikomas komunistinės revoliucijos šioje saloje lopšiu, paragino pradėti naujo pobūdžio „revoliuciją" - susitaikymo revoliuciją.

Vėliau antradienį savo pirmą vizitą Jungtinėse Valstijose pradėsiantis pontifikas, baigdamas savo viešnagę Kuboje, aukojo mišias salos šventos globėjos Kobrės Gailestingumo Dievo Motinos šventovės.

Šlovindamas salos globėją pontifikas ją pavadino „švelnumo revoliucijos" įsikūnijimu ir paragino kubiečius sekti jos pavyzdžiu „statant tiltus, griaunant sienas ir sėjant susitaikymo sėklas". Jo žodžiuose nuskambėjo užuomina į santykių tarp Kubos ir Jungtinių Valstijų atšilimą, prie kurio Pranciškus prisidėjo.

„Ji saugo globoja šaknis, mūsų identitetą, kad mes niekada nenuklystumėme į nusivylimo takus", - sakė jis.

„Kubos žmonių sielą... užgrūdino kančios ir nepriteklius, kurie nesugebėjo užgniaužti tikėjimo, - tikėjimo, kuris liko gyvas dėka visų tų senelių, kurios savo namų kasdienybėje puoselėjo Dievo buvimą", - kalbėjo Šventasis Tėvas.

78 metų iš Argentinos kilęs popiežius vėliau turėjo susitikti su šeimomis, palaiminti antrą pagal dydį Kubos miestą ir išskristi į Vašingtoną.

BNS

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24