Trys netolimos atostogų kryptys

2024-01-03, 14:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Trys netolimos atostogų kryptys Pexels.com asociatyvi nuotrauka

Pasiilgusiems saulėtų orų, toli ieškoti jų neprireiks – vos kelios valandos skrydžio lėktuvu nukels jus į nuostabius kraštus, kuriuose nepritrūksite nei gero oro, nei įspūdžių, tikinama pranešime spaudai.

Kaip pastebi Kazimieras Jarmalis, kelionių organizatoriaus „Novaturo“ pardavimų vadovas, žiemos sezono metu aktyviai keliaujantys lietuviai noriai vyksta ne tik į slidinėjimo kurortus, bet ir dairosi galimybių pailsėti šiltuosiuose kraštuose. Tarp artimesnių kelionių krypčių, žiemos metu leidžiančių pasimėgauti malonia šiluma, itin populiarus Egiptas, garsėjantis puikiu kainos ir kokybės santykiu, švelniu, ne pernelyg karštu klimatu ir šiltu jūros vandeniu. Šaltuoju sezonu keliautojai šilumos ieško ir Madeiroje bei Kanarų salose – klimatas čia puikus ištisus metus, o savo rojų gali atrasti tiek ramaus poilsio mėgėjai, tiek mėgstantys aktyviai pakeliauti.

Egiptas – ieškantiems tikros vasaros

Kasmet daugybės turistų iš viso pasaulio sulaukianti amžinos vasaros šalis Egiptas itin pamėgta ir Lietuvos keliautojų – čia jie atvyksta ilsėtis balto smėlio paplūdimiuose, mėgautis „viskas įskaičiuota“ poilsiu ir tyrinėti vieną seniausių bei paslaptingiausių civilizacijų. Prie Raudonosios jūros krantų įsikūrę ir aukšto lygio aptarnavimu išsiskiriantys Hurgados regiono kurortai tikrai turi ką pasiūlyti tiek ieškantiems prabangaus poilsio, tiek keliaujantiems su ribotu biudžetu.

Norintiems mėgautis puikiais paplūdimiais ir nuostabiu koraliniu rifu, „Novaturo“ pardavimų vadovas rekomenduoja rinktis poilsį Makadi Bėjaus įlankoje – šioje kurortinėje zonoje įsikūrę išskirtinės prabangos ir aukščiausio lygio aptarnavimu išsiskiriantys viešbučiai, itin mėgstami komfortiško ir ramaus poilsio mėgėjų. Kokybišką poilsį rasite ir Soma Bėjaus kurortinėje zonoje – tai nauja perspektyvi turistinė zona, kurioje anksčiau driekėsi negyvenama dykuma, o investuotojus viliojo švari jūra, nuostabūs smėlio paplūdimiai, povandeninio pasaulio grožis ir ramybė.

Tiems, kurie nemėgsta šurmulingų viešbučių, turėtų patikti El Gunos kurortas. Čia populiarūs neaukšti vasarnamių tipo viešbučiai, sujungti tilteliais. Į namelius keliautojai atplukdomi kanalais plaukiojančiomis valtimis. Kurorte rasite aukščiausios klasės restoranus, naktinį gyvenimą ir daugybę pramogų – galėsite išbandyti povandeninį plaukiojimą, jėgos aitvarus ar burlenčių sportą. Egiptas yra vos už keturių valandų skrydžio nuo Lietuvos, todėl tai puiki atostogų kryptis ieškantiems pasyvesnio poilsio su šeima ar vandens pramogų prie Raudonosios jūros. Tačiau tokios atostogos, anot K. Jarmalio, gali būti turtingos ir kultūrine prasme.

„Viena daugiausiai įspūdžių paliekančių pramogų – plaukimas Nilu vietine transporto priemone feluka. Išplaukę į kelionę Nilu keliautojai aplanko šalies sostinę Kairą, kuriame galima pamatyti įspūdingas Gizos piramides, Aleksandro Makedoniečio įkurtą miestą Aleksandriją, svarbų turizmo centrą ir piečiausią miestą Asuaną, Tėbų palikimą sukaupusį Luksorą ir kitas svarbias, istorines Egipto vietas. Tad Egiptas žiemos metu – idealus pasirinkimas tiek pasyvaus poilsio mėgėjams, tiek norintiems patyrinėti šalį“, – pasakoja K. Jarmalis.

Madeira – mėgstantiems aktyviai keliauti

Amžinu pavasariu alsuojanti Madeira keliautojams dovanoja įspūdingus vaizdus. Ši sala, anot „Novaturo“ atstovo, viena iš sparčiausiai populiarėjančių atostogų krypčių tarp tų, kurie nori bent trumpam nusimesti žieminius paltus, kepures ir šalikus – žiemos sezonu čia laikosi vidutinė 18 laipsnių temperatūra. Didingi kalnai, šniokščiantys kriokliai ir derlingi slėniai atvykstančius į salą paperka savo grožiu ir nepaliauja stebinę net tų, kurie Madeiroje lankosi jau ne pirmą kartą. Galite būti tikri, kad veiklos saloje tikrai nepritrūksite.

Atvykę į Madeirą būtinai pavaikštinėkite levadų takais – po visą salą jų vingiuoja daugiau nei 200. Norėdami pasigrožėti įspūdingais vaizdais, pakilkite į Pico Ruivo – aukščiausią salos viršukalnę. Apsilankykite Porto Moniz miestelyje, kuris garsėja uolose esančiais natūraliais baseinais, bent kartą saulę pasitikite Pico Do Arieiro apžvalgos aikštelėje ir pabuvokite uolų apsuptame Ponta do Sol miestelyje, įsikūrusiame ant vandenyno kranto.

Jeigu nebijote aukščio – verta pasivaikščioti virš Kabo Žirao skardžio įrengtos aikštelės stiklinėmis grindimis. Šis 580 m. aukščio iškyšulys yra antrasis pagal aukštį pasaulyje. Liksite pakerėti ne tik prieš akis atsiveriančiu kraštovaizdžiu, bet ir vaizdu tiesiai po jūsų kojomis.

„Madeira sukurta aktyviam keliavimui, tad jeigu norite parsivežti neišdildomus įspūdžius, ištrūkite iš sostinės ribų ir aplankykite mažesnius miestus bei miestelius. Nustebsite, kokia įvairi ir skirtinga šios salos gamta ir pati sala“, – pataria K. Jarmalis.

Tenerifė – svajojantiems apie tobulą poilsį

Norinčius pabėgti nuo šaltos žiemos, saulėtu dangumi ir malonia 20 laipsnių šiluma pasitiks Tenerifės sala. Subtropinis, tačiau švelnus jūrinis klimatas leidžia atostogomis ir vasaros malonumais čia mėgautis ištisus metus. Atvykusiems į salą žiemos metu K. Jarmalis rekomenduoja bent kelias atostogų dienas pasyvų poilsį iškeisti į pažintines keliones – šaltuoju sezonu, kuomet saulė nėra tokia kaitri, pėsčiomis galima pasiekti pačias ypatingiausias salos vietas.

Keliaujantiems po salą nevalia praleisti vieno gražiausių Tenerifės gamtos kampelių – žaliuojančių kalnų apsuptyje, 600 metrų aukštyje įsikūrusio Maska kaimelio. Slėnyje žaliuoja sodrūs miškai, akį traukia dantytos uolos ir tekantys krištolo skaidrumo upeliai, o žvelgiant į tolį atsiveria neįtikėtini vaizdai į aplinkinius kalnus ir horizonte tyvuliuojantį vandenyną. Ne mažiau kvapą gniaužiančius vaizdus išvysite ir pakilę į kone iki pat Teidės viršukalnės – saulėtomis dienomis iš apžvalgos aikštelės išvysite Gran Kanarijos, La Palmos, El Hierro ir La Gomeros salas.

Įdomių patirčių padovanos ir kelionės po skirtingus salos miestelius: autentiškumą išsaugojusi pirmoji Tenerifės sostinė La Laguna nustebins šimtmečius menančiu architektūriniu palikimu, La Orotavos miestelis džiugins išpuoselėtais Viktorijos sodais, o Guimaro miestelis leis savo akimis išvysti prieš tūkstančius metų senųjų Tenerifės gyventojų – guančų – ritualinėms apeigoms pastatytas piramides iš sustingusios lavos akmenų.

„Tenerifė garsėja ne tik nuostabia gamta, bet ir puikiais kurortais bei tikrai plačiu viešbučių pasirinkimu. Nors 5 žvaigždučių viešbučiai neginčytinai patys geriausi, šioje saloje net 3 žvaigždučių viešbutis gali nustebinti puikia aptarnavimo ir paslaugų kokybe“, – sako „Novaturo“ pardavimų vadovas.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24