Kuo „Threads“ skiriasi nuo „Twitter“?

2023-07-18, 14:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kuo „Threads“ skiriasi nuo „Twitter“? Pexels.com asociatyvi nuotrauka

Naujasis socialinis tinklas „Threads“ per kelias dienas pasiekė rekordą – greičiausiai sutraukė per 100 mln. vartotojų ir tapo sparčiausiai augančia socialinių tinklų platforma pasaulyje. Anot Justinos Antropik, „Tele2“ skaitmeninių kanalų turinio vadovės, „Twitter“ konkurentas „Threads“ savo išpopuliarėjimo greičiu net 10 kartų aplenkė garsųjį „ChatGPT“.

Liepos 5 dieną pasirodžiusi „Threads“ – naujausia Marko Zuckerbergo valdomos milžinės „Meta“ nemokama tekstinių pokalbių programėlė. Vos pasirodžiusi „Threads“ akimirksniu sulaukė vartotojų susidomėjimo. Tuo tarpu interneto srauto analitikai sako, kad per pastarąsias kelias dienas pastebimai sumažėjo panašaus pobūdžio platformos „Twitter“ naudojimas.

Sąveikauja su „Instagram“

Justina Antropik, „Tele2“ skaitmeninių kanalų turinio vadovė, pabrėžia, kad staigus naujojo socialinio tinklo populiarumo šuolis greičiausiai nulemtas to, kad „Threads“ tiesiogiai susietas su kitu populiariu „Meta“ socialiniu tinklu „Instagram“.

„Visi „Threads“ vartotojai turi turėti ir „Instagram“ paskyras, rašoma pranešime spaudai. Jeigu „Instagram“ paskyrą jau turite – belieka tik atsisiųsti „Threads“ – prie jos automatiškai galėsite prijungti naudodami minėto soc. tinklo paskyrą. Dar vienas patogumas – „Threads“ iš karto galite sekti tuos žmones ar paskyras, kurias jau sekate „Instagram“. „Threads“ įrašus taip pat kelių mygtukų paspaudimu galėsite patalpinti į „Instagram“ istorijas. Be to, šioje programėlėje bus naudojama technologija, leidžianti jai sąveikauti su neseniai atsiradusiu didžiausiu decentralizuotu socialiniu tinklu „Mastodon“ ir kitomis populiariomis platformomis“, – pasakoja J. Antropik.

Kuo „Threads“ skiriasi nuo „Twitter“?

Ekspertė sako, kad „Threads“ veikimo principas yra labai panašus į „Twitter“. Anot jos, programėlės aprašyme skelbiama, kad naudojantis „Threads“ galima tiesiogiai bendrauti su mėgstamais kūrėjais ar kitais panašių pomėgių žmonėmis, taip pat susikurti savo sekėjų ratą ir dalytis savo nuomone ar kūryba.

Visgi, nors iš pažiūros tiek „Twitter“, tiek „Threads“ yra pakankamai panašios, matomi ir keli ryškūs skirtumai, susiję su teksto, nuotraukų ar vaizdo medžiagos publikavimu.

„Keletą skirtumų tarp šių programėlių galima įžvelgti. Skirtingai nei „Twitter“, „Threads“ nenaudoja grotažymių ir neturi funkcijos, leidžiančios vartotojams ieškoti konkretaus teksto ar frazių. „Threads“ leidžiama skelbti 500 simbolių įrašus, kai tuo tarpu „Twitter“ – vos 280. Taip pat „Threads“ leidžia vartotojams dalytis iki 10 nuotraukų viename įraše – tiek pat nuotraukų galima dalytis ir „Instagram“ programėlėje. Tuo tarpu „Twitter“ programėlėje yra nustatytas keturių nuotraukų limitas. „Threads“ leidžia 5 minučių vaizdo įrašus, palyginti su 2 minutėmis 20 sekundžių „Twitter“, – sako J. Antropik.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24