Balandį sugrįžta kelionės į Kiprą

2021-02-10, 11:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Balandį sugrįžta kelionės į Kiprą Pranešimo spaudai autorių nuotr.

Tarp švenčiančiųjų Valentiną bene geidžiamiausia visų laikų dovana – kelionė. Gera žinia įsimylėjusiems keliautojams – jau nuo balandžio 1 d. atnaujinami užsakomieji skrydžiai į Kiprą.

„Kipras – viena populiariausių krypčių Valentino dienos proga, mat sala siejama su meilės deive Afrodite, o dėl gerai išvystytų vestuvių paslaugų saloje populiaru praleisti medaus mėnesį,“ – sakė Inga Aukštuolytė, tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė.

Meilę įkvepianti sala

Viduržemio jūroje esantis Kipras laikomas graikų meilės deivės Afroditės gimimo vieta. Pasakojama, jog Afroditė iš jūros putos išniro Pafoso pakrantėje, esančioje salos pietvakariuose.

Nuo seniausių laikų tikima, jog maudynės Afroditės paplūdimyje gali padėti ne tik susirasti antrąją pusę, bet ir gydo nelaimingos meilės žaizdas. Tarp turistų itin pamėgta tradicija – paplūdimyje ieškoti bangų nuskalauto širdies formos akmenėlio, o jei pasiektų tokį surasti, būtina pasiimti jį su savimi, tarsi surastą meilę.

Dėl romantiškų salos legendų Kipre itin gerai išvystyta vestuvių infrastruktūra. Kiprą galima vadinti europietiškuoju Las Vegasu, mat saloje paprasta susituokti ir užsieniečiams. Dėl puikiai išvystytų paslaugų dažnas Lietuvos vestuvių organizatorius Kiprą kaip kryptį siūlo tuoktis ir šventę švęsti, praleisti čia medaus mėnesį ar susiorganizuoti romantišką fotosesiją prie mėlynos jūros.

Saloje daug būtent į vestuvininkus orientuotų salonų, kuriuose galima išsinuomoti drabužius, pasidaryti makiažą ir šukuoseną ar net pasisamdyti fotografą. Ir tikrai nereiks nerimauti, kad gražiausią jūsų dieną sugadins lietus, mat Kipras – vienas saulėčiausių Europos kraštų. Sakoma, kad saulė ten šviečia 340 dienų per metus.

Garsėja gerais paplūdimiais

Vasara į Kiprą ateina anksčiausiai Europoje. Pavyzdžiui, balandį oro temperatūra įšyla iki 23–24 laipsnių šilumos, tad galima mėgautis saulėtomis dienomis ir bundančia, žydinčia gamta. Balandį vandens temperatūra jau sieks 18 laipsnių šilumos.

Nors ir nedidelis, Kipras yra nepaprastai universali kryptis, tikinama pranešime spaudai. Savo atostogoms ją renkasi šeimos su vaikais, keliaujantys dviese ar su linksma draugų kompanija, taip pat solo keliautojai, išsiruošiantys tyrinėti pasaulio ar tiesiog norintys pailsėti vieni. Kipras – itin saugi kryptis.

Sala rekomenduojama tiek pažinimo, tiek ir poilsinėms kelionėms, mat garsėja gerais paplūdimiais. Yra ir itin seklių paplūdimių – juos poilsiautojai su mažais vaikais, pavyzdžiui, garsųjį Nisi paplūdimį Ayia Napa kurorte, tiesiog dievina.

Kipras itin turtingas istorija bei archeologiniu paveldu – jau minėtame Pafose per ištisus kilometrus plyti lankytojams atviri archeologinių kasinėjimų parkai, o bene garsiausias objektas juose – puikiai išlikusios antikinės grindų mozaikos, pasakojančios žinomiausius antikinius mitus.

Į salą vykstama ir aktyvių pramogų, pavyzdžiui, leidžiamasi į pėsčiųjų ar dviračių žygius po kalnus. Dėl itin švaraus ir skaidraus vandens Kipre galima nardyti.

Lėktuvai į Kiprą kils dukart per savaitę

„Atnaujinti skrydžiai į Kiprą užsakomaisiais skrydžiais bus vykdomi pavasarį, nuo balandžio 1 d. iki birželio pabaigos. Lėktuvai iš Vilniaus oro uosto kils dukart per savaitę – ketvirtadieniais ir sekmadieniais. Skrydžių programa į Kiprą suplanuota ir rudeniui – rugsėjo–spalio mėnesiais,“ – sakė „Tez Tour“ atstovė.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24