Rusijoje Peru futbolo sirgalius skraidinusio lainerio salone pasklido dūmai

2018-06-23, 17:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Rusijoje Peru futbolo sirgalius skraidinusio lainerio salone pasklido dūmai © Scanpix / REUTERS (TYRONE SIU) nuotr.

Peru futbolo rinktinės sirgalius į Vakarų Sibiro miestą Tiumenę šeštadienį skraidinusiame Rusijos oro bendrovės „UTair“ lėktuve dėl variklio gedimo į saloną pradėjo veržtis dūmai, bet laineris sėkmingai nusileido, o žmonės per šį incidentą nenukentėjo, pranešė pareigūnai.

Civilinės aviacijos agentūra „Rosaviacija“ sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad iš Uralo miesto Jekaterinburgo pakilęs lėktuvas ATR-72 skraidino į Pasaulio futbolo čempionatą atvykusius Peru aistruolius, ketinusius per Tiumenę pasiekti Maskvą.

„Leidžiantis sutriko 2-ojo turbopropelerinio variklio darbas. Dėl neįprasto variklio darbo į lėktuvo keleivių saloną per kondicionavimo sistemą perkaitusios alyvos dūmais užteršto oro“, – nurodė „Rosaviacija“.

Dūmai salone tvyrojo neilgai – netrukus vėl pradėta tiekti švarų orą.

Pasak pareigūnų, įgula visiškai valdė padėtį, o sugedęs variklis neužsidegė. Pilotai buvo gerai apmokyti leistis neveikiant vienam iš variklių, todėl keleivių saugumui pavojaus nebuvo.

„Įgula nutupdė (lėktuvą) numatytame oro uoste ir savarankiškai nuriedėjo į stovėjimo vietą. Keleiviai buvo išlaipinti kaip įprasta, nenaudojant avarinių priemonių“, – agentūros atstovas sakė „Interfax“.

Įvykį tiria „Rosaviacija“ vietos valdybos komisija.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24