Anglijoje per koncertą driokstelėjęs sprogimas užmušė 19 žmonių

2017-05-23, 08:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Anglijoje per koncertą driokstelėjęs sprogimas užmušė 19 žmonių © Scanpix/Reuters nuotr.

Anglijos šiaurės vakariniame Mančesterio mieste 19 žmonių žuvo per įtariamą teroristinį sprogdinimą JAV popmuzikos žvaigždės Arianos Grande (Arianos Grandės) koncerte, antradienį pranešė policija.

Policija nurodė 21 val. 33 min. Grinvičo (antradienį 0 val. 33 min. Lietuvos) laiku gavusi pranešimą apie sprogimą 21 tūkst. vietų Mančesterio arenoje. Įvykio liudininkai sakė, kad „galingas, į bombos sprogimą panašus trenksmas“ pasigirdo areno fojė baigiantis koncertui.

„Iki šiol patvirtinta 19 žmonių žūtis, dar apie 50 sužeisti. Tai šiuo metu laikoma teroristiniu incidentu, kol policija gaus kitokios informacijos“, – sakoma policijos pranešime.

Policija patarė žmonėms vengti lankytis netoli Mančesterio arenos. Netoliese esanti Viktorijos traukinių stotis buvo evakuota, visi reisai atšaukti.

„Eismo sutrikimai tikėtini iki pat dienos pabaigos“, – sakoma Nacionalinių geležinkelių pranešime.

Praėjus kelioms valandoms po numanomos atakos policija parke netoli arenos sunaikino įtartiną daiktą valdomu sprogdinimu. Vis dėlto paaiškėjo, kad ten tebuvo palikti rūbai, nurodė pareigūnai.

Į nelaimės vietą buvo pasiųsta daugybė greitosios pagalbos automobilių ir sprogmenų ekspertų grupė. Miesto gyventojai priėmė į savo namus nakvoti koncerto klausytojus, įstrigusius mieste, kai buvo sustabdytas traukinių eismas.

Britanijos premjerė Theresa May (Tereza Mei) pasmerkė „piktinančią teroristinę ataką“.

„Visos mūsų mintys su aukomis ir paveiktų žmonių šeimomis“, – sakoma jos pranešime.

23 metų A.Grande nėra žinoma dėl kokių nors politinių pažiūrų, o į jos koncertus daugiausiai renkasi paaugliai ir vaikai.

„Palūžusi, – po šio išpuolio dainininkė parašė „Twitter“. – Reiškiu užuojautą iš pačių širdies gelmių. Neturiu žodžių.“

Šis išpuolis yra daugiausiai gyvybių nusinešusi ataka Britanijoje nuo 2005 metų.

Lidso mieste gyvenantis Gary Walkeris (Garis Volkeris) sakė BBC radijo 5-ajam kanalui, kad per sprogimą skeveldra jam pataikė į koją, o jo žmona buvo sužeista į pilvą, kai jie laukė iš koncerto išeinančių savo dukrų.

„Išgirdome, kaip prasidėjo paskutinė daina, tada staiga blykstėlėjo didžiulis žybsnis, pasigirdo trenksmas ir pasklido dūmai“, – sakė vyras.

Mančesterio arena nurodė, kad sprogimas įvyko „šalia pastato, viešoje erdvėje“.

Koncerte buvusi aktorė Isabel Hodgins (Izabel Hodžins) sakė televizijai „Sky News“: „Visus buvo apėmusi panika, ant laiptų kilo spūstis.“

„Kai mes ėjome lauk, koridorius buvo pilnas, atsidavė degėsiais, buvo gana daug dūmų“, – pridūrė ji.

„Tai tiesiog sukrečiama; jaučiamės smarkiai sukrėsti. Mums tiesiog pasisekė, kad saugiai ištrūkome“, – sakė aktorė.

Koncertas Mančesteryje buvo trečias per A.Grande gastroles „The Dangerous Woman Tour“. Dainininkė per jį reklamuoja savo trečiąjį studijinį albumą „Dangerous Woman“.

A.Grande pirmąkart išgarsėjo 2010 metais, vaidindama televizijos vaikams „Nickelodeon“ komiškame seriale „Victorious“.

23 metų A.Grande vėliau vaidino keliuose serialuose, įskaitant „iKarli“ (iCarly) ir pradėjo solinę karjerą.

Jos turas prasidėjo vasarį Finikse. Po koncerto Mančesteryje turėjo įvykti dar keli atlikėjos pasirodymai Europos šalyse, įskaitant Belgiją, Lenkiją, Vokietiją, Šveicariją ir Prancūziją. Toliau A.Grande turas turėtų persikelti į Ameriką ir Aziją.

Mančesteris yra 260 km į šiaurės vakarus nutolęs nuo Londono. Miestą 1996 metais sukrėtė Airių respublikonų armijos (IRA) surengtas sprogdinimas, per kurį nukentėjo didelė dalis Mančesterio centro. Nors gyvybių šis incidentas nepareikalavo, buvo sužeista per 200 žmonių.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24