Kontrkaltinimas Saugumui

2014-03-26, 14:52
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Saugumas praėjusią savaitę paviešino savo ataskaitą apie pavojus, gresiančius Lietuvai iš nedraugiškų valstybių pusės. Išsamioje ataskaitoje papunkčiui buvo išvardinti visi faktiškai galimi pavojai: pradedant užsienio žvalgybų skverbimusi į mūsų užsienio politikos sumanymus, strateginiais energetikos projektais, mūsų gynybos sistema sąveikoje su NATO ir baigiant tautinių mažumų panaudojimu siekiant destabilizuoti padėtį šalyje. Dokumente tik vieno pritrūko. VSD analitikai stropiai praleido dešiniųjų ekstremizmo, jų nuomone, Lietuvai nekeliančio jokio pavojaus, temą.

Ataskaitoje tarsi nenorom tik užsiminta apie Murzos, kurio niekas rimtai mūsų šalyje netraktuoja ypač po to, kai jis buvo tituluotas Rusijos kunigaikščiu, egzistavimą. Todėl Lietuvoje turime jau du tokius kunigaikščius. Vienas – Vilgaudas, dažniausiai su alaus bokalu rankoje ir pypke dantyse klajojantis po Vilniaus senamiestį ir garsiai pasakojantis įvairias nesąmones, antras – Mindaugas Gervaldas (dar žinomas kaip Murza), ketinantis sukurti etnine ir rasine prasme švarią Lietuvą. Abudu vienodai apsėsti ir vienodai apgailėtini.

Todėl Murza Lietuvai tikrai nėra problema. Bent jau dabar. Problema yra patys Saugumo agentai, kurie arba negali matyti toliau savo nosies galo, arba tiesiog nėra per daug protingi, nes be Murzos, nepastebi daug pavojingesnių ekstremistų, vis garsiau ir atkakliau savo buvimą ir užnuodytą ideologiją eksponuojančių Lietuvos miestų gatvėse.

Matėme juos su neonacių modelio fakelais Vilniuje, Lietuvos kariuomenės įžengimo į miestą 1939 metais minėjimo proga, kai antilenkišku nuodu smilkė vilniečius. Pilna jų eitynėse nacionalinių švenčių dienomis, kurias iš tikrųjų uzurpavo. Tada „pankožmonės“ šaukia: „Lietuva lietuviams“, – o susirinkusi šutvė sužavėta tai pakartoja. Ar saugumo tarnybos nemato problemos, kad daugiatautė visuomenė yra antagonizuojama ir tokiu būdu kiršinama? Ar nė vienas Saugumo analitikas neruošė istorijos pamokų? Ar nežino, koks buvo tokių nekaltų akcijų finalas praeityje?

Paskutinis ufonautų, atsiprašau, „pankožmonių“ šou – anti ES referendumas dėl draudimo parduoti ūkio paskirties žemę užsieniečiams. Jeigu tai pavyktų, pažeistų mūsų kaip Europos Sąjungos narės  patikimumą, net pakenktų mūsų teisėtam buvimui Europos Sąjungoje. Taip pat mums grėstų milijardiniai nuostoliai, jei Briuselis pareikalautų grąžinti dotacijas, skirtas Lietuvos žemės ūkiui.

Tačiau saugumiečiams, sprendžiant iš ataskaitos, šie realūs, grėsmingi scenarijai nekelia galvos skausmo. Aiškiai sumenkina juos, politikų ir visuomenės dėmesį koncentruodami ties visai kitais dalykais, t.y. ties „ekstremalių lenkų nacionalistų“, ... kurių judėjimas, pasak Saugumo,   išsikristalizavo Pietryčių Lietuvoje“, pavojumi. O „kraštutiniai lenkų nacionalistai“ yra pavojingi, nes, kaip raportuoja agentai, jų reikalavimai ir postulatai „atitinka Rusijos užsienio politikos tikslus“.

Kitaip tariant, Lietuvos lenkai, du dešimtmečius negalintys sulaukti, kol bus išspręstos jų problemos, šiandien kaltinami Lietuvos VSD tuo, kad tarnauja Maskvos interesams ir reikalauja,  jog Vilniaus valdžios prisiimti įsipareigojimai būtų vykdomi.

Slegiamas tokių kaltinimų sunkumo, iškeliu Saugumui kontrkaltinimą. Aš kaltinu jį už tai, kad  įžeidžia mano inteligenciją.

Tadeuš Andžejevski

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24