Koba pragare šokinėja iš džiaugsmo

2014-02-05, 13:29
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Kažkoks Josifas Visarionovičius tikriausiai džiaugsmingai apsivertė pragariškose gelmėse. Nors  pats turbūt jau pamiršo, už ką ten bekepa, jo metodai Lietuvoje „žyvieje vsiech žyvych“.

Ir kas juos praktikuoja? Pačios Lietuvos nepriklausomybės ir intelektinio elito žvaigždės! „Šviesuomenė“ – kaip juos kukliai apibūdina žiniasklaida. „Mokslo, kultūros ir meno pasaulio žmonės, Sąjūdžio steigėjai“, – taip prisistato jie patys Lietuvos aukščiausios valdžios institucijų atstovams adresuotame skunde, kurį parašė dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos. Jame reikalaujama  LLRA pašalinti iš valdančiosios koalicijos ir net iš jos narių atimti mandatus.

Stipru! Man tik įdomu, kokiu būdu jūsų šviesuoliai, tai yra šio skundo adresatai: prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene ir nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto šefu Artūru Paulausku, – šalins iš koalicijos demokratiniuose rinkimuose išrinktus partijos atstovus? Turi išleisti kokį nors šalinantį dekretą arba pašalinti juos fiziškai? Kas žino, juk potencialių LLRA narius šalinančiųjų sąraše taip pat numatytas šalies gynybos ministras Juozas Olekas, kuris rūpinasi Lietuvos kariuomene ir jos ginkluote. Daug jos neturi, bet nedidelei frakcijai pacifikuoti turėtų užtekti.

Skundo adresatų sąraše gali būti pateisinamas tik Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus pavardės buvimas. Jis juk yra partijos, savo noru sudariusios koaliciją su LLRA, vadovas. Dar daugiau – jis pakvietė į koaliciją lenkams atstovaujančius Seimo narius, todėl turi teisę ir išprašyti juos, t.y. išardyti koaliciją. Nors A. Butkevičius taip pat nėra vienvaldis nei partijoje, nei juo labiau valdančiojoje koalicijoje, todėl vienas iš frakcijos LL Rinkimų Akcijos narių taip pat nepašalins.

Taigi užjaučiu mūsų „šviesuomenę“ iš visos širdies. Na ir matau – ką parodžiau šio teksto pradžioje, – iš ko mūsų nepriklausomybės ir intelektualinio elito žvaigždės mokėsi metodų, kuriuos jie dabar nori panaudoti LLRA frakcijos atžvilgiu. Aš tik spėlioju, o tuo metu europarlamentaras Valdemar Tomaševski vardija dalykus tikraisiais vardais: „Daugelis laiško autorių – tai sovietų akademinės  nomenklatūros  atstovai, kurie buvusios sistemos metu buvo gerai aprūpinti asmenys,  o vėliau (tai yra įmanoma), siekdami asmeninės naudos, kardinaliai pakeitę savo nuomonę (...)“

Sutinku, kad daugelis siekdami Seimo narių kėdžių negali įveikti pralaimėjimo kartėlio ir suvirškinti LLRA, nuosekliai kovojančios įgyvendinant rinkėjams duotus pažadus, aktyvios Seime. O „šviesuomenės“ pasakojimai apie tai, kad LLRA nariai pateko į Seimą kažkaip ne taip, kaip privalėjo, – tai saldi pasaka nenorintiems pažvelgti į Rinkimų įstatymą. Ne paslaptis, kad Vyriausioji  rinkimų komisija net mažiausios LLRA klaidos laukia kaip grifas. Jeigu tai įvyktų, – susidorotų su šia reprezentacija nelaukdama nė elito paramos.

Dėl priekaišto, kad LLRA atstovai „diskredituoja Lietuvą tarptautinės visuomenės akyse“, nes „nuolat meluoja apie lenkų mažumos diskriminavimą ir jos persekiojimą už gimtosios kalbos vartojimą“, nenoriu diskutuoti. Ypač su žmonėms, kurie galvoja, kad jų melas uždengs neaiškius faktus, apie kuriuos kalba LLRA  nariai.

Lucyna Schiller

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24