Ministrė susitiko su Jungtinių Tautų Moterų diskriminacijos panaikinimo komiteto nare prof. Dalia Leinarte

2013-01-15, 16:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sausio 14 d. socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė susitikime su Jungtinių Tautų Moterų diskriminacijos panaikinimo komiteto nare prof. Dalia Leinarte aptarė svarbiausius moterų ir vyrų lygybės klausimus.

Pasak Algimantos Pabedinskienės, „kiekvienoje gyvenimo srityje žmogus susiduria su konkrečiais moterų ir vyrų lygybės aspektais ir visos veiklos šioje srityje, kurios atneša teigiamų rezultatų Lietuvos žmonėms, turi pridėtinę vertę, yra sveikintinos ir siektinos. Dėl Moterų ir vyrų lygybės srityje pasiektų rezultatų ES ir tarptautinėse organizacijose jau esame pastebėti ir teigiamai įvertinti, bet ir spręstinų problemų dar daug.

Todėl labai svarbu kuo efektyviau panaudoti turimus žmogiškuosius ir finansinius išteklius bei mechanizmus, gerojo valdymo principus, konstruktyviai bendradarbiauti su visomis suinteresuotomis struktūromis, kad rezultatai šioje srityje būtų dar geresni“, - kalbėjo ministrė. 

Dalia Leinartė atkreipė dėmesį, kad Lietuva sėkmingai pasirinko pirmininkavimo ES prioritetinę temą moterų ir vyrų lygybės srityje – institucinių mechanizmų efektyvumą. Jungtinės Tautos teikia didelę reikšmę efektyviam lyčių lygybės institucijų funkcionavimui. 

Jungtinių Tautų Moterų diskriminacijos panaikinimo komitetas buvo įkurtas 1982 metais, jį sudaro 23 moterų ir vyrų lygybės ekspertai iš JT valstybių narių. Komiteto paskirtis – prižiūrėti JT Konvencijos dėl visų formų diskriminacijos moterims panaikinimo įgyvendinimą valstybėse narėse, vertinti valstybės narės padarytą pažangą bei teikti rekomendacijas kaip gerinti moterų padėtį.

www.socmin.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24