Prezidentės medalis 8 vaikų motinai

2011-06-11, 09:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Tradiciškai Motinos dienos proga Lietuvos respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo labiausiai Lietuvai nusipelniusiais motinas. Tarp jų šiais metais ir Širvintų rajono gyventoja Ona Krūminienė, pagimdžiusi devynis, o užauginusi aštuonis vaikus.

mama Ponią Oną pasveikinti atvyko prezidentūros kancleris Giedrius Krasauskas

Kadangi ponia Ona, kuriai šiais metais sukaks 90 metų, yra silpnos sveikatos, atsiimti garbingo apdovanojimo į Prezidentūrą nevyko. Birželio 9-ąją prezidentūros kancleris Giedrius Krasauskas kartu su Gražina Urboniene atvyko į mažą Musninkų miestelį pagerbti nusipelniusios mamos ir įteikti jai Prezidentės apdovanojimą. Garbingų svečių, aštuonių vaikų, septyniolikos vaikaičių, šešiolikos provaikaičių ir bendruomenės narių akivaizdoje poniai Onai Krūminienei prezidentūros kancleris įteikė garbingą apdovanojimą - ordino "Už nuopelnus Lietuvai" medalį.

mama1 Rajono meras Vincas Jasiukevičis dėkojo Motinai, užauginusiai tokį gražų būrį dorų vaikų

Vaikams ir vaikaičiams tariant sveikinimo žodžius, ponia Ona braukė džiaugsmo ašaras. Ši darbšti moteris pati augo daugiavaikėje šeimoje, anksti tapusi našlaite ištekėjo. Su vyru Stanislovu užaugino aštuonis vaikus. Moteris stebisi, kad dabartinės mamos taip įnirtingai kovoja dėl įvairiausių pašalpų už vaikus. Ji savo turtą augino be jokių pašalpų, daug dirbo, kad galėtų juos išleisti į mokslus - "Artojo" kolūkyje melžė karves, dirbo laukininkystės darbus. Rajono meras Vincas Jasiukevičis dėkojo Motinai, užauginusiai tokį gražų būrį dorų vaikų ir pats prisiminė, ką reiškia augti gausioje šeimoje, kai darbai darbus veja, kai didesnieji mažesnius augina, kai kartais ir paprasta bulvė skanumynu tampa. Musninkų parapijos klebonas Virginijus Blanys teigė, kad šios moters pavyzdys svarbus ne tik Musninkų bendruomenei, bet visai Lietuvai.
Kadangi ponia Ona visą gyvenimą draugavo su daina, šį kartą jai dainavo vaikai, vaikaičiai ir provaikaičiai, o jos pasveikinti atskubėjo ir Musninkų Alfonso Petrulio gimnazistų kapela. Nutils sveikinimai, nuvys gėlės, tačiau didžiausia Mamos įdiegta vertybė - mylėti artimą, dorai tarnauti šeimai ir bendruomenei – išliks visam.

Neringa Tuškevičienė
Nuotraukos autorės

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24