Kiaulienos medalionai

2011-06-22, 06:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

 

Šiandien mūsų siūlomi pietūs sudaryti iš šių patiekalų:

skaldytų žirnių sriuba, kiaulienos medalionai ir pabaigai pasigaminkime braškinius saldainius.

 

Skaldytų žirnių sriuba

3 l vandens

2 stiklinės skaldytų žirnių

½ - 1 kg jautienos krūtininės

1 šaukštas druskos

½ šaukštelio pipirų

2 morkos

2 svogūnai

1 šaukštas smulkintų petražolės lapų

 

Žirnius perrinkti, gerai išskalauti, dėti į puodą, užpilti vandeniu, palaukti kol vanduo užvirs, tada sumažinti ugnį ir virti 1 valandą. Kai pavirs dėti jautieną, pasūdyti, įberti pipirus. Morkas aplupti, išplauti ir sutarkuoti, svogūnus aplupti ir susmulkinti, dėti į puodą, užvirti, surinkti iš viršaus putas ir virti uždengtame puode apie 2 valandas (kol mėsa suminkštės) ant mažos ugnies. Išimti mėsą, supjaustyti gabaliukais. Sriubą pertrinti per sietelį, perpilti į puodą, įdėti mėsą ir pašildyti.

Sriubą patiekti pabarstytą žalumynais.

 

Kiaulienos medalionai

4 pomidorai

700 g kiaulienos nugarinės

20 g taukų

1 svogūnas

100 g avies sūrio

2 šaukštai aliejaus

1 stiklinė pieno

5 šakelės šviežių bazilikų

druska, pipirai

kmynai

Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nuimam odelę ir supjaustome. Kiaulieną supjaustome plonais griežinėliais. Ją apkepame taukuose iki rusvumo. Svogūną nulupti ir susmulkinti. Supjaustytą sūrį apkepame aliejuje, užpilam pienu ir užverdam. Vėliau truputi atvėsiname ir pertrinam per sietelį. Į sūrio padažą dedame 3 susmulkintas šakeles baziliko ir pomidorus. Padažą paskaninti druska, pipirais ir kmynais. Medalionus patiekti užpiltus padažu ir papuoštus bazilikais.

 

Braškiniai saldainiai

200 g braškių

1 vnt., plytelė juodojo šokolado

1 vnt., plytelė pieniško šokolado

 

Braškes nuplauname ir nuskabome lapelius. Juodąjį ir pienišką šokoladus sulaužome gabalėliais ir sudedame į skirtingus dubenėlius. Dubenėlius pastatome į mikrobangų krosnelę ir 2 minutes pakaitiname, kad šokoladas ištirptų (šokoladą taip pat galima ištirpinti ir ant garų).

Ištirpusiame šokolade mirkome braškes (dalį braškių juodajame šokolade, kitą dalį pieniškame šokolade). Išmirkytas braškes sudedame ant padėklo ir paliekame, kad šokoladas gerai atvėstų ir sukietėtų. Kai šokoladas sukietės saldainius statome į šaldytuvą. Saldainiai patiekiami gerai ataušę.

 

lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24