Lietuva bus 78 šalimi, kurioje pasirodys Kinijos neįgaliųjų meno trupė (VIDEO)

2013-04-09, 10:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Jau gegužę Lietuva taps 78 šalimi, kurią aplankys Kinijos neįgaliųjų meno trupė. Rengdami šokio ir gyvos muzikos pasirodymus visame pasaulyje, jie sulaukė milijonų žmonių palaikymo ir komplimentų. Nuo 2000 metų su programa „My Dream“ gastroliuojanti trupė ne tik gavo UNESCO apdovanojimą „Artistai už taiką“, bet buvo pripažinti žmogaus galimybių ambasadoriais.

Trupė taip pat yra sukūrusi dokumentinį filmą „My Dream“ (liet. – mano svajonė), kuriame pasakojama įkvepianti talentingų neįgaliųjų šokėjų istorija. Šis filmas pelnė nemažai tarptautinių apdovanojimų – Paryžiuje vykusioje parodoje už žmonių su negalia pasiekimus buvo apdovanotas specialiuoju prizu, Graikijos tarptautiniame filmų festivalyj

2007 m. filmas „My Dream“ buvo entuziastingai sutiktas Holivudo tarptautiniame filmų festivalyje, kur laimėjo geriausią televizijai skirto meninio kūrinio apdovanojimą. „My Dream“ taip pat pripažintas ir geriausiu specializuotos temos kūriniu televizijai. Buvęs JAV prezidentas Bilas Klintonas po trupės apsilankymų JAV kalbėjo:

„Talentingi išskirtinės trupės artistai reprezentuoja tiek dideles žmogaus su negalia galimybes, tiek mūsų visų gaunamą naudą dėl šių žmonių buvimo visuomenėje. Šie menininkai meta iššūkį vis dar gyviems stereotipams bei neigiamam požiūriui, kurie apriboja žmones su negalia, neleidžia jiems realizuoti viso savo potencialo“.

 

Buvęs JAV viceprezidentas Alas Goras :

 

„Visai nestebina tai, kad savo turnė JAV metu Kinijos neįgaliųjų meno trupė surengė pasirodymą ir prezidento J. F. Kenedžio menų centre. Jame yra akmeninė lentelė, kurioje išgraviruoti tokie prezidento J. F. Kenedžio žodžiai: „Esu tikras, kad kai mūsų miestus pasiglemš amžių dulkės, būsime atmenami ne už savo pergales ar pralaimėjimus politikoje, bet savo už savo indėlį į žmoniškumą“.

Į Lenkiją trupė buvo pakviesta po buvusio Lenkijos prezidento Aleksandro Kvasnievskio ir jo žmonos vizito Kinijoje: „Mano žmona tiesiog susižavėjo Kinijos neįgaliųjų meno trupės pasirodymu Pekine. Nuo to laiko ji svajojo pasikviesti talentinguosius artistus į Lenkiją. Šiandien ši svajonė išsipildė – Lenkijos žmones aplankys nušvitimas!”

Ne mažiau „My Dream“ pasirodymais sužavėti liko ir Vokietijos valdžios atstovai A. Merkel, G. Šrioderis, Austrijos prezidentas H. Fischeris, Australijos, Norvegijos, Turkijos, Japonijos, Monako vadovai ir aukščiausi pareigūnai. Trupę Italijoje sveikino ir pats popiežius Benediktas XVI .

Ar pasaulį sužavėję Kinijos neįgaliųjų meno trupės šokio ir gyvos muzikos pasirodymas „My Dream“ nepaliks abejingų ir vilniečių – įsitikinsime gegužės 3 d. „Siemens“ arenoje.

www.vilnius.lt

www.l24.lt

Medija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24