Knygų skaitymo vaikams akcija keliasi į Vilnių ir Kauną

2013-04-08, 12:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Balandžio 8 d., pirmadienį, Vilniaus Žolyno vaikų socialinės globos namuose ir Kauno vaikų globos namuose „Atžalynas“ vyks šventė „Į vaikų globos namus – su knyga!“, kurios metu su vaikais bendraus, dainuos, vaidins bei jiems knygas skaitys žinomi Lietuvos žmonės.

Šventę rengia Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba kartu su labdaros ir paramos fondu „Mažojo princo fondu“, įgyvendinančiu iniciatyvą „Visa Lietuva skaito vaikams“. Renginio globėja – socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Šventės Vilniaus Žolyno vaikų socialinės globos namuose metu knygas vaikams balsu skaitys ir dainuos lietuvių liaudies folkloro dainininkė Veronika Povilionienė, dainininkas ir kompozitorius Jonas Sakalauskas, aktorė Redita Dominaitytė, dainininkas Feliksas Kutka, TV laidų ir renginių vedėja Asta Stašaitytė-Masalskienė, dirigentas Vytautas Lukočius ir kiti žinomi Lietuvos žmonės ir Mykolo Romerio universiteto studentai. Pasaką vaikams taip pat skaitys socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėja Giedrė Vitienė.

Su Kauno vaikų globos namų „Atžalynas“ auklėtiniais bendraus ir Atvelykio šventę jiems padovanos etnomuzikologė, iniciatyvos „Visa Lietuva skaito vaikams“ ambasadorė Loreta Sungailienė bei kompozitorius ir atlikėjas Vaidas Lengvinas, žurnalo „Nykštukas“ redaktorė Ilona Bumblauskienė, šeimų klubo „Laiminga mama – laiminga šeima“ moderatorė Aušrinė Černiauskienė ir Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentai.

Vaikams saldžių dovanų ir žaidimų įteiks Jūratės Gulbinienės įmonė bei Kauno šachmatų federacija.

Vaikų ir paauglių pamėgtas knygas vaikų globos namams dovanos leidyklos „Tyto alba“, „Vaga“, „Garnelis“, „Žara“, „Dominicus Lituanus“, „Gimtasis žodis“, „Stiklo tiltai“, „Lututė“, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, UAB „Sofoklis“, rašytojas Vytautas Račickas, žurnalai „Vakaro žvaigždelė“ ir „Nykštukas“.

Šventė „Į vaikų globos namus – su knyga!“ Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos iniciatyva Vilniuje ir Kaune organizuojama antrą kartą.

Balandžio 2-ąją, minint Tarptautinę vaikų knygos dieną, šventė jau įvyko Alytaus vaikų globos namuose. Ten vaikams dainavo, su vaikais vaidino, sekė jiems pasakas, eilėraščius bei įvairias knygų ištraukas skaitė Loreta Sungailienė, Laura Imbrasienė, Asta Pilypaitė, Giedrius Leškevičius, Justinas Lapatinskas, Dalia Michelevičiūtė, Vytenis Pauliukaitis, Adas Meškėnas, Karolis Ramoška, Ričardas Anusauskas, Girmantė Vaitkutė, Vadimas Šuško, Marija Liugienė ir kiti. Pasaką vaikams skaitė bei su vaikais apie laimę diskutavo renginio globėja – socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Prie akcijos kviečiami prisijungti ir kituose Lietuvos miestuose bei rajonuose gyvenantys žmonės ir vaikų globos namai. Visi norintieji skaityti vaikams kviečiami susisiekti su netoliese esančiomis globos institucijomis.

Skaitymas balsu – tai dovana vaikui. Dėmesys, rūpestis ir bendravimas su juo – tai prasmingo darbo patirtis bei geros emocijos kiekvienam ir puiki galimybė visai pilietinei visuomenei ugdyti protingus, kritiškai mąstančius ir vertinančius gyvenimą šalies piliečius.

Šventėje kviečiami dalyvauti ir žiniasklaidos atstovai. Renginys Vilniaus Žolyno vaikų socialinės globos namuose prasidės 15 val. (adresas Žolyno g. 25, Vilnius), Kauno vaikų globos namuose „Atžalynas“ – 14.30 val. (adresas Partizanų g. 85, Kaunas). Norinčius pasikalbėti su šventės svečiais kviečiame atvykti maždaug pusvalandį iki šventės pradžios.

Papildomą informaciją teikia Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vyriausioji specialistė Inga Leonavičiūtė, tel. (8 5) 243 1160, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..">Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

www.socmin.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24