Oratorija popo ritmu "Dievo Gailestingumas" (FOTO)

2013-04-07, 21:26
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Dievo Gailestingumo šventės proga sakralinės muzikos grupė „Lumen" iš Poznanės kartu su kitomis Lenkijos ir Lietuvos grupėmis Vilniaus krašto gyventojams pristatė nepakartojamą renginį: oratoriją popo ritmu "Dievo Gailestingumas". Š.m. balandžio 6 d. muzikos kompozicija skambėjo Eišiškių Kristaus Karaliaus Žengimo į dangų bažnyčioje, o balandžio 7 d. – Dievo Gailestingumo šventės proga – Vilniaus šv. Dvasios bažnyčioje.

Oratoriją sudaro 16 kūrinių, juos atliko Lenkijos grupės bei Lietuvos chorai ir orkestrai. Kūrėjų teigimu, popo ritmu atliekama oratorija yra savotiška evangelizacijos forma. Įvairūs muzikos stiliai iš visų pasaulio kampelių atspindi kompozicijos universalumą, jos turinį supranta kiekvienas klausytojas.

Oratorijos autoriai neslėpė džiaugsmo dėl to, kad kompozicija pagaliau suskambo Lietuvoje, visų pirma vietoje, kur prasidėjo Dievo Gailestingumo kultas. Būtent Vilniuje šv. Faustinai buvo padiktuotas Dievo Gailestingumo vainikėlis, čia taip pat buvo nutapytas ir yra saugomas Gailestingojo Jėzaus paveikslas.

Projektas yra Šalčininkų rajono savivaldybės ir Lenkijos Tarnovo Podgurne (lenk. Tarnowo Podgórne) valsčiaus bendradarbiavimo rezultatas. Partneriai bendradarbiauja jau 15 metų. Iniciatyva gimė kompozitoriaus Szymono Melosiko galvoje. Oratorijos autorių teigimu, muzikos kompoziciją sukurti paskatino Faustinos Kovalskos parašyti žodžiai, įamžinti jos dienoraštyje.

Pirmoji kūrinio premjera įvyko 2004 m. Vroclave.

Teresa Vorobej

Nuotr. autorė

Komentarai  

 
#1 Liudvika Taylor 2013-04-16 15:47
Labai grazus renginys!!!
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24