Premjeras pareiškė užuojautą dėl poeto Marcelijaus Martinaičio mirties

2013-04-07, 15:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pareiškė užuojautą dėl poeto Marcelijaus Martinaičio mirties.

„Lietuva atsisveikina su Didžiuoju Poetu iš Dievo malonės, Nacionalinės premijos laureatu, nuoširdžiu Sąjūdžio dalyviu Marcelijumi Martinaičiu. Nuo pat pirmųjų kūrybos žingsnių rašytojo kalbėjimas persmelktas dažnam anosios kartos lietuviui patirta jausena, kai modernusis pasaulis pamažu ima gožti kaimiškąją pasaulėjautą. Kita vertus, Poetas išsakė savo originalų požiūrį į universaliąsias vertybes, todėl buvo verčiamas į kitas kalbas, suprantamas ir girdimas. Marcelijus Martinaitis virtuoziškai derino lyrizmą su žaižaruojančiais paradoksais“, ­– sakoma premjero užuojautoje.

„Netekome žodžio meistro, išmintingo Lietuvos patrioto, kuriam giliai rūpėjo ir Tėvynės dabartis, ir jos rytdiena. Pirmoji kūrėjo knyga vadinosi „Balandžio sniegas“, simboliška, kad sniegu balta Tėvynė Marcelijaus Martinaičio netekties dieną“, ­– rašoma Vyriausybės vadovo užuojautoje.

Ministras Pirmininkas reiškia nuoširdžią užuojautą Poeto artimiesiems, jo kolegoms ir bičiuliams, visiems šio didžio kūrėjo žodžio mylėtojams.

Ministro Pirmininko tarnybos Spaudos tarnyba

www.sc.bns.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24