Kultūros ministras: teatrų atstovai dalyvaus visuose sprendimuose dėl teatrų veiklos

2013-04-04, 10:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kultūros ministrui Šarūnui Biručiui nerimą kelia viešojoje erdvėje pasklidusi informacija, kad Kultūros ministerija įgyvendins XVI Vyriausybės programos nuostatas susijusias su Lietuvos teatrais, nepasitarusi su teatro bendruomene.

"Noriu užtikrinti, kad jokie žingsniai susiję su teatrais, ministerijoje nebus daromi nepasitarus su teatro vadovais ir jų atstovais, teatro bendruomene, nes mūsų tikslas užtikrinti sklandų teatrų darbą", - sako Š. Birutis.

Pasak ministro, nei vienas sprendimas susijęs su kuria nors sritimi, nebus priimtas nepasitarus su ekspertais, tarybomis, bendruomenėmis, kurios atstovauja atitinkamas sritis.

"Tik pradėjęs dirbti Kultūros ministerijoje, susitikau su ministerijos kuruojamų sričių atstovais, su kuriais sutarėme, kad sprendžiant jų srities klausimus, jie aktyviai dalyvaus, todėl, kad  šie žmonės geriausiai mato, ko trūksta, kas tobulintina", - sako Kultūros ministras.

Ministras džiaugiasi, kad Kultūros ministerija sulaukia daug pasiūlymų ir iniciatyvų, kurias teikia kultūros specialistai, akademinė visuomenė. Š.Biručio teigimu, ministerija prioritetu laiko konsruktyvų dialogą su socialiniais partneriais ir visomis šalies kultūros įstaigomis.

"Mūsų tikslas bendras - šalyje matyti klestinčią kultūrą", - sako Š.Birutis. 

www.lrkm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24