Vilniuje atidaryta 10-oji tarptautinė Baltijos juvelyrikos paroda „Amber Trip"

2013-03-14, 12:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniuje atidaryta jubiliejinė, 10-oji „Amber Trip“ paroda. Tai didžiausia specializuota juvelyrikos paroda Baltijos šalyse. Be juvelyrikos profesionalams ir dizaineriams, gamybos organizatoriams ir praktikams, juvelyrikos pramonės žmonėms, technologinių gaminių, prietaisų, įrenginių gamintojams, parodoje bus pristatomos naujausios pramonės technologijos, moderni technika.

„Vien žodis „gintaras“ asocijuojasi su saule, šviesa ir šiluma, ko po tokios šaltos ir ilgos žiemos mums ypač stinga. Kaip daugelį metų Baltijos jūra mums dovanoja Lietuvos auksą – gintarą, taip šią šventą Vilniaus miestui ir visai Lietuvai – jos organizatoriai.

Mūsų miestui – didelė garbė sutikti ir priimti tiek juvelyrikos profesionalus, tiek gintaro gerbėjus. Tikimės, kad jau dešimtus metus iš eilės vyksiantis renginys pateisins ir netgi pranoks jūsų lūkesčius. Džiaugiamės kasmet augančiu dalyvių būriu – tai liudija, kad gintaras tikrai nepamirštas ir tikrai labai branginamas. Linkiu puikių įspūdžių ir gerų emocijų mūsų magiškame Vilniuje“, – parodos dalyvius ir svečius sveikino Vilniaus mero pavaduotojas, laikinai einantis mero pareigas, Jaroslavas Kaminski.

Keturių dienų šventės metu bus supažindinta su naujausiomis tendencijomis šioje grožio industrijos srityje, bus galimybė pamatyti naujausius pasaulio profesionalių juvelyrų darbus, įsigyti ar užsisakyti išskirtinį autorinių papuošalų, juvelyrinių akmenų.

Parodos dienomis vyks tarptautinis juvelyrikos meno konkursas. Konkurso idėja ir tikslas – pristatyti juvelyriką, kaip šiuolaikinio meno sritį, propaguoti įdomiausius juvelyrikos meno pasiekimus. Juvelyrai-menininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Nyderlandų, Lenkijos, Vokietijos ir kitų šalių pristatys darbus sukurtus konkrečiam asmeniui.

Taip vyks aktualus parodos seminaras. Ilgamete darbo su juvelyrika patirtimi dalinsis žinomiausi jos atstovai iš Lietuvos, Rusijos, Vokietijos, Lenkijos, Švedijos, Suomijos. Taip pat bus aptariamos juvelyrikos verslo tendencijos atskirose šalyse.

Paroda atidaryta viešbutyje Reval Hotel Lietuva (Konstitucijos pr. 20), veiks iki kovo 16 dienos.

www.vilnius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24