Kultūros ministras Šarūnas Birutis vieši Lenkijoje

2013-03-13, 09:24
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kultūros ministras Šarūnas Birutis kovo 13-14 dienomis vieši Lenkijoje. Oficialaus vizito metu ministras susitiks su  Lenkijos Respublikos Kultūros ir nacionalinio paveldo ministru Bogdanu Zdrojevskiu.

Susitikime bus aptartas Lietuvos pasirengimas Europos Sąjungos Tarybos pirmininkavimui, Lietuvos ir Lenkijos kultūrinis bendradarbiavimas, Lenkijos patirtis panaudojant Europos Sąjungos lėšas kultūrai.

„Lenkija praėjusiame ES finansavimo laikotarpyje sėkmingai panaudojo ES struktūrinių fondų paramą kultūrai. Ši patirtis mums yra įdomi, nes siekdama užtikrinti konsoliduotą kultūros sektoriaus potencialo panaudojimą ir planuodama investicijas, Lietuvos Kultūros ministerija mato galimybes šalies kultūrai panaudoti 2014-2020 m. ES finansinę paramą. Tai vienas pagrindinių Kultūros ministerijos uždavinių“,  - sako Š. Birutis.

Kultūros ministras Lenkijoje taip pat susitiks su Adomo Mickevičiaus instituto, Nacionalinio audiovizualinio instituto, Lenkijos žydų istorijos, Koperniko mokslo ir F. Šopeno muziejų vadovais. Su jais bus aptarti instituciniai finansavimo, lėšų pritraukimo, kultūros sklaidos ir bendradarbiavimo klausimai.

www.lrkm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24