Seimo Pirmininkas V. Gedvilas su pirmuoju pavaduotoju V. Gapšiu lankėsi Vilniaus knygų mugėje

2013-02-24, 12:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vasario 23 d., šeštadienį, 14-ojoje tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje lankėsi Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas ir jo pirmasis pavaduotojas Vytautas Gapšys. Čia jie susitiko su leidėjais bei skaitytojais, įsigijo patikusių leidinių. Taip pat prisidėjo prie Jaunimo organizacijos DARBAS iniciatyvos „Knyga – geriausia dovana“.

Pasak Seimo Pirmininko V. Gedvilo, džiugu, kad šiais metais mugės organizatoriai pasirinko itin aktualią tematiką – paauglių ir jaunimo literatūrą.

„Šiandien paauglio ar jaunuolio rankose dažniau pamatysi mobilųjį telefoną nei knygą. Tačiau vaikščiodamas po Vilniaus knygų mugę ir matydamas tiek žingeidaus jaunimo, tikiu, kad knyga vis dėlto užima garbingą vietą visų mūsų gyvenime.

Vakarykštis naujausias telefonas rytoj bus jau atgyvena, tačiau Šekspyro dramose dar ne vieną šimtmetį ieškosime atsakymo „būti ar nebūti“, o Justino Marcinkevičiaus „Katedra“ dar ir mūsų vaikų vaikams liks nepajudinamos valstybės simboliu“, – sakė parlamento vadovas.

Seimo Pirmininkas V. Gedvilas ir jo pirmasis pavaduotojas V. Gapšys taip pat prisidėjo prie Jaunimo organizacijos DARBAS iniciatyvos „Knyga – geriausia dovana“, kuria jaunimas kvietė Seimo narius dalyvauti knygų mugėje, pirkti knygas ir dovanoti su dedikacija norimai organizacijai – mokyklai, universitetui ar bibliotekai.

Seimo Pirmininkas iniciatyvos atstovams perdavė Algimanto Čekuolio knygą „Jūsų slaptieji ir dramblys bute“, o jo pirmasis pavaduotojas – W. Urbano „Žalgiris ir kas po jo“ bei A. Bučio „Seniausios lietuvių literatūros istorija ir chrestomatija“. Šiuos leidinius jaunimo organizacijos atstovai pristatys adresatams iškart po knygų mugės.

www.lrs.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24