Prezidentė pasveikino „Globalios Lietuvos apdovanojimų“ laureatus

2012-12-28, 08:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino „Globalios Lietuvos apdovanojimų" laureatus. Pirmą kartą mūsų šalyje vykstančioje apdovanojimų ceremonijoje buvo pagerbti Lietuvos mokslo, verslo, meno ir kultūros atstovai, jų profesiniai pasiekimai ir indėlis į šalies garsinimą.

"Jūsų sėkmės istorijos - tai visos Lietuvos įvertinimas. Jūsų proto ir kūrybos galiomis mes kuriame dvidešimt pirmojo amžiaus globalią Lietuvą, jungiančią visur gyvenančius lietuvius, jų idėjas ir darbus" - sveikindama „Globalios Lietuvos apdovanojimų" nominantus sakė šalies vadovė.

Prezidentė pabrėžė, kad lietuviai keliavo, kūrė ir paliko pėdsakus daugelio valstybių istorijose, o žymių tautiečių pavardės yra įrašytos garsiausių pasaulio universitetų metraščiuose. Valstybės vadovės teigimu, tik išlaikydami savo atvirumo tradicijas galime būti matomi pasaulyje ir perimti geriausią patirtį.

Kandidatams į apdovanojimus, kurių iškilminga pagerbimo ceremonija vyko Prezidentūroje, buvo pateikti 48 asmenys iš 18 šalių. Nominantai buvo renkami verslo ir vadybos, mokslo ir technologijų, meno ir kultūros bei viso gyvenimo pasiekimų kategorijose. Šiais metais laureatais tapo tokie žinomi žmonės kaip Birutė Galdikas, Ilja Laursas, Antanas Mockus, Ray Bartkus, Jonas Mekas ir kiti.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24