Žydų kultūros ir informacijos centro galerijoje „Šofar“ pristatomos dvi parodos

2012-11-13, 15:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Žydų kultūros ir informacijos centro galerijoje „Šofar“ (Mėsinių g. 3A/5) pristatomos dvi parodos.Viena jų – „To reform the world is to reform Education" skirta Janušo Korčako atminimui, antroji – Lenkijos menininkės Malgorzatos Chmielowskos tapybos paroda „Pasaulis, pieštas spalvomis“.

Janušas Korčakas (tikrasis vardas Henryk Goldszmit) dar žinomas kaip Senasis daktaras (Stary Doktor) arba Ponas daktaras (Pan doktor), gimęs apie 1879 metus Varšuvoje, žuvęs 1942 m.  Treblinkos vokiečių koncentracijos stovykloje – gydytojas, pedagogas, rašytojas, publicistas, visuomenės veikėjas, Lenkijos kariuomenės karininkas, pedagogas novatorius, publikacijų apie ugdymo teoriją ir praktiką autorius. Pirmasis, kuris ėmėsi veiksmų ginti vaikų teises ir įgyventi jų lygiateisiškumą.

Malgorzata Chmielowska – Varšuvos universiteto žurnalistikos ir politinių mokslų fakulteto absolventė. Nuo vaikystės jos didžiulė meilė buvo ir yra tapyba. „ ...Tai kažkas nepaprasto – atsistoti prieš tuščią drobę, kažką pastebėti ir sukurti. Tai magija, tai džiaugsmas, tai didžiulė satisfakcija...“.

Dailininkė piešia pagrindine aliejine technika, o jos mylimiausios temos – natiurmortai, arkliai, gėlės, peizažai bei veidai. Tuo pačiu ji lieka ištikima žydų tematikai, kuriai ją dažnai inspiruoja senos nuotraukos. Temos ir motyvai, kuriuos dažniausiai pasirenka – tai žanrinės scenos, portretai. Jos paveikslai kelia didelį susidomėjimą, jie yra daugybėje privačių kolekcijų Lenkijoje ir užsienyje. Jos darbų parodos buvo rengiamos daugybėje Lenkijos miestų, taip pat Italijoje, Graikijoje, Austrijoje. Ji dalyvavo labdaringuose aukcionuose

Galerijos „Šofar“ darbo valandos: I–V 12–18 val., VI  12–16 val.

www.vilnius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24