Vilniuje – diskusijos apie Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą kultūros srityje

2012-11-13, 06:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniuje lapkričio 12 dieną surengtame Užsienio reikalų ministerijos, Norvegijos ambasados Lietuvoje ir Europos šalių kino forumo „Scanorama“ specialiajame renginyje „Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimas“ diskutuota apie Lietuvos ir Šiaurės šalių bendradarbiavimo kultūros srityje galimybes.

Renginyje dalyvavo Lietuvos užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius, kino forumo „Scanorama“ direktorė Gražina Arlickaitė, Norvegijos kino instituto atstovas Janas Erikas Holstas, Norvegijos ambasadorius Lietuvoje Leifas Arne Ullandas, Šiaurės ir Baltijos šalių diplomatai, kino ir kultūros atstovai.

E. Ignatavičius, kalbėdamas apie Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo turinį ir perspektyvas, teigė, jog Šiaurės ir Baltijos šalis siekiama sujungti ne tik infrastruktūros projektais, bet ir kuriant bendrą kultūros ir informacijos erdvę.

„Kuo daugiau bendrų iniciatyvų imsimės socialinėje, švietimo, kultūros sferose, tuo geresnę ateitį suteiksime regionui, kuris vis labiau laikomas pavyzdžiu visai Europai“, - teigė viceministras.

Renginio metu Norvegijos kino instituto atstovui J.E. Holstui už nuopelnus plėtojant Šiaurės ir Baltijos šalių kultūrinį bendradarbiavimą buvo įteiktas Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklas  „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“.

Lietuva šiais metais koordinuoja Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo (Nordic Baltic Eight, NB8) susitikimus, leidžiančius Lietuvos dialogui su Šiaurės partneriais tapti vis intensyvesniam įvairiose srityse. Šiame renginyje taip pat buvo siekiama atkreipti didesnį dėmesį į kultūrinį bendradarbiavimą su Šiaurės šalimis.

www.urm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24