Prezidentė pasveikino poetą Tomą Venclovą 75 metų jubiliejaus proga

2012-09-11, 14:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino poetą, eseistą, publicistą, literatūros tyrinėtoją Tomą Venclovą 75 metų jubiliejaus proga.

„Esate pasaulio žmogus, okupaciniais laikais įveikęs geležinę uždangą ir prabilęs laisvajame pasaulyje. Jūs - iškilus lietuvis, Tėvynę mylintis ir vertinantis kaip pasaulinės kultūros sudedamąją dalį. Jūsų eilėraščiai, išversti į daugelį pasaulio kalbų, straipsniai, vertimai, literatūros tyrinėjimai, pasisakymai bei toliaregiškos įžvalgos žiniasklaidoje, paskaitos garsiuose pasaulio universitetuose ir kūrybinė bičiulystė su žymiais pasaulio kūrėjais, tokiais kaip Josifas Brodskis ir Česlovas Milošas, daug prisidėjo, populiarinant Lietuvą, jos literatūrą bei meną. Visa tai itin savitai praturtina ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio kūrybinį bei visuomeninį gyvenimą, kuriame Jūs taip pat aktyviai dalyvaujate", - rašoma Prezidentės sveikinimo laiške.

Šalies vadovė kūrėjui padėkojo už neįkainojamą indėlį į Lietuvos bei pasaulio kultūrą ir palinkėjo stiprybės, sveikatos, naujų iškilių darbų bei artimųjų palaikymo.

Už kūrybinius nuopelnus Tomas Venclova apdovanotas Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi ir Vyčio Kryžiaus ordino Karininko kryžiumi. 2000 m. jam suteikta nacionalinė kultūros ir meno premija. 

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24