Prezidentė pareiškė užuojautą dėl vyskupo emerito J. Tunaičio mirties

2012-06-03, 08:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą mirus vyskupui emeritui Juozui Tunaičiui.

„Kilęs iš daugiavaikės Aukštaitijos valstiečių šeimos, Juozas Tunaitis visuomet išliko paprastu ir kukliu, o savo pasiaukojimu ir dėmesingumu kiekvienam į jį besikreipiančiam pelnė tikinčiųjų pagarbą ir pasitikėjimą. Tai buvo ganytojas daug nuveikęs stiprindamas tikinčiųjų tvirtybę. Vyskupas, kiekvieną priimdavęs ir išklausydavęs kaip mylimą ir svarbų bendruomenės narį, visuomet išliks kovotojo už bendruomeniškumo stiprinimą pavyzdžiu. Jo paguodos žodžiai, ištarti tikintiesiems, kad ir kur tarnautų, eilinėje parapijoje ar arkikatedroje, teikdavo ir stiprindavo viltį, tikėjimą ir pasitikėjimą, norą gyventi ir įveikti negandas", - sakoma šalies vadovės užuojautoje.

Meilė Tėvynei ir artimui, nepriekaištinga tarnystė netausojant savęs ir ištikimybė pašaukimui, pasak Prezidentės, visą gyvenimą buvo vyskupo emerito kertinės nuostatos, kurias jis liudijo ir eidamas arkivyskupijos tribunolo oficiozo pareigas.

Dėl šios netekties šalies vadovė pareiškė gilią užuojautą Velionio artimiesiems, kunigams ir visai tikinčiųjų bendruomenei.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24