Šį šeštadienį Kaune vyks Lietuvos tautų festivalis „Kultūrų tiltai 2012“

2012-06-01, 11:37
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šį šeštadienį, nuo 14.00 iki 18.00 val., Kauno muzikinio teatro sodelyje ir Laisvės alėjoje vyks VII Lietuvos tautų festivalis „Kultūrų tiltai".

Tai vienintelis tokio pobūdžio ir masto renginys šalyje, kuriame tarptautinis ir tarpkultūrinis aspektas kuriamas pasitelkiant ne užsieniečius, o Lietuvoje gyvenančius įvairių tautybių žmones. Tuo pačiu tai didžiausia kasmetinė Lietuvos tautinių mažumų šventė, kuri sukviečia geriausius tautinių mažumų meno kolektyvus, solistus bei amatininkus.

Tai festivalis, kuris vyksta kaip iššūkis diskriminacijai bei netikriems stereotipams. Kultūra pasitelkiama kaip priemonė skleidžiant tolerancijos, tarpkultūrinio bendravimo bei pilietiškumo vertybes. Tai visiems atviras kultūros renginys, kuris padeda Kauno miestui atlikti savitą bei unikalų vaidmenį Lietuvos kultūros padangėje bei atsiskleisti kaip demokratijos bei žmogiškųjų vertybių sostinė.

Per visus gyvavimo metus festivalyje savo menines programas pristatė daugiau kaip 40 Lietuvos tautinių bendrijų meno kolektyvų, įvairių tautų tradicinius amatus atskleidė kelios dešimtys šalyje gyvenančių amatininkų, vaikams buvo surengtos įdomios ir netikėtos kūrybinės akcijos bei konkursai, kurių laimėtojai apdovanoti kelialapiais į vasaros stovyklas. Festivalis pagrįstai užsitarnavo didžiausio ir ilgaamžiškiausio Lietuvos tautinių mažumų kultūros renginio vardą.

Šiemet festivalyje dalyvaus armėnų, lenkų, rusų, totorių, vokiečių, žydų meno kolektyvai bei solistai iš Kauno, Vilniaus ir Alytaus. Tradicinėmis melodijomis vėl džiugins Lietuvos lenkų sąjungos Kauno skyriaus ansamblis „Kotwica", Alytaus rusų kultūros draugijos „Malachit" ansamblis bei Kauno rusų bendruomenei atstovaujantis moterų ansamblis.

Čia pat koncertuos visų laukiami solistai Viktoras Tereščenko bei Rima Kazėnienė. Visiškai naują programą festivalyje pristatys Kauno vokiečių kultūros draugijos „Kulturverband" vaikų - jaunimo studija „Uberaschung". Na, o daugiausiai geros nuotaikos ir temperamento tikriausiai ir vėl padovanos Vilnius žydų dainų ir šokių ansamblis „Fajerlech", taip pat festivalio senbuviai - Kauno armėnų bendrijos ansamblis „Hajrenik" bei Kauno rusų kultūros centro „Mokslas-Šviesa" choras ir vokalinis ansamblis „Ruskaja piesnia".

Organizatorius - Kauno įvairių tautų kultūrų centras. Festivalį globoja Kauno miesto savivaldybė. Partneriai: Kauno apskrities Juozo Naujalio muzikos gimnazija, G.Deržavino rusų literatūros klubas.

Festivalio organizatorių informacija

www.lvcom.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24