Gimtajai kalbai išsaugoti būtinos sutelktos pastangos

2012-05-07, 16:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Lietuvių literatūros ir tautosakos institute atidarė Maironiui skirtus skaitymus ir apžiūrėjo Vileišių rūmus bei ekspozicijas.

„Permainos ir išbandymai nesugniuždė lietuviško žodžio, tik užgrūdino ir išmokė mus dar stipriau jį saugoti bei puoselėti. Visi esame atsakingi už unikalios mūsų kalbos išsaugojimą", - sakė šalies vadovė.

Prezidentės teigimu, kalbai gyvuoti svarbios visų pastangos - mokslininkų, mokytojų, rašytojų, žurnalistų ir leidėjų, politikų ir visų, mylinčių lietuvišką žodį. Rimtas iššūkis, pasak šalies vadovės, kad dabarties žodis, ir spausdintas, ir elektroninis, būtų atsakingas, išmintingas, pasvertas ir vienijantis.

Atidarydama Maironio 150-osioms gimimo metinėms skirtus poezijos skaitymus šalies vadovė teigė, kad Maironis, kūręs Lietuvą kiekvieno lietuvio širdyje, visuomet išliks Tėvynės meilės, žodžio ir amžinųjų vertybių skleidėju. Pasak Prezidentės, poeto eilėse išsaugotas lietuvio genetinis kodas.

Lankydamasi Lietuvių literatūros ir tautosakos institute, vienintelėje tokio pobūdžio institucijoje pasaulyje, Prezidentė apžiūrėjo unikalią tautosakos biblioteką, tautos patriarcho, atgimimo pradininko Jono Basanavičiaus darbo kambarį, rankraščius ir knygas, domėjosi instituto vykdoma veikla, lietuvių literatūros ir folkloro tyrimais.

Šalies vadovė Spaudos atgavimo dienos proga palinkėjo visiems, puoselėjantiems lietuvišką žodį, knygnešio stiprybės ir prasmingo kasdienio darbo, saugant ir ugdant gimtąjį žodį.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24