Kauno lėlių teatre – premjera suaugusiems

2012-05-02, 06:37
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuvargę aktoriai sako neatsimenantys, kada tiek daug dirbo – garsus Rusijos režisierius spektaklyje „Kelionė saulės link“ siekė tobulumo.

Istorija apie vienišą gatvės muzikantą, keliones, žmonių santykius, meilę, mirtį, atmintį, nesugebėjimą išgirsti ir išklausyti šalia esančio.

„Vienas iš spektaklio motyvų – noras keliauti, sutikti širdžiai artimų žmonių. Man spektaklio idėja labai graži“, – kalbėjo idėjos autorius ir režisierius Borisas Konstantinovas.

Spektakliui „Kelionė saulės link“ režisierius pasirinko kiek primirštą magišką „juodojo kabineto“ principą – scenoje matyti tik apšviestos lėlės, o jas valdantys aktoriai skendi visiškoje tamsoje. Šie pripažįsta per mėnesį repeticijų gerokai nuvargę – reiklus režisierius siekia tobulybės.  

„Nemažai metų dirbu teatre, bet nepamenu, kada tiek dirbome. Buvo užmirštas laikas. O jau buvome tapę tokiais „laiku ateiname, laiku išeiname“. Čia teko prisiminti ir nakvynes teatre“, – pasakojo aktorius Andrius Žiurauskas.

Režisierius pastebi, kad spektaklyje be žodžių tenka kliautis tik aktorių meistriškumu. Vieną lėlę valdo trise, tad preciziškumas – būtinas.

„Lėlių teatras skirtas ne tik mažiems vaikams. Norime suaugusiems pasakyti – taip, užaugai, bet nepamiršk lėlių. Ateik pas mus, turime istorijų, kurios tau bus įdomios. Rodome spektaklį tiems, kurie išsaugojo savyje vaiką arba apie jį primiršo. Mums, suaugusiems, nereikia bijoti lėlių, jos gali apie daug ką papasakoti – labai subtiliai“, – tikino idėjos autorius ir režisierius B. Konstantinovas.

Afiša skelbia, kad spektaklis „Kelionė saulės link“ skiriamas visiems nuo 9 iki 99 metų amžiaus.

Jūratė Anilionytė
LTV „Panorama“

www.lvcom.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24