Glitiškėse šurmuliavo Vilniaus rajono Užgavėnių šventė (FOTO)

2012-02-20, 18:25
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Daug ką matęs šalia Glitiškių (Paberžės seniūnija) dvare augantis 600 metų ąžuolas vasario 18-ąją buvo dar vienos šventės dalyvis: praeitą šeštadienį čia šurmuliavo Vilniaus rajono Užgavėnių šventė.

Šį kartą viskas sukosi apie teisminį procesą, kadangi šventė vyko pavadinimu „Žiemos teismas“: būta ir persirengėlių eisenos, ir žaidimų, ir konkursų, šypsenų ir šventinio šėlsmo. Šventės organizatoriai nepraleido progos pasinaudoti tuo, kad Jelenskių giminėms priklausęs dvaras stovi ant Širvio ežero krant ant ežero jie surengė ir šventės dalyviams siūlė nemažai pramogų: žuvies gaudymo konkursą, pasivažinėjimą rogėmis, futbolą su šluotomis.

Šventės dalyvius linksmino net vienuolika Vilniaus rajone veikiančių ansamblių. Dvaro kieme, arčiau scenos, vyko kito pobūdžio pramogos: virvės traukimo konkursas, ant rąsto vykusios muštynės šiaudais iškimštais maišais, rąstų pjovimo rungtynės, vaikai galėjo pajodinėti ant ponio.

Šventės dalyvius šildė ne tik šią dieną šilumos nepašykštėjusi saulė, keliose vietose degę laužai, bet ir lauko virtuvėje pagaminta karšta žirnių sriuba, troškinti kopūstai su mėsa, lašiniai, bulviniai ir miltiniai blynai su uogiene, arbata.

Šventės šeimininkė, Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst, pasveikino į šventę atvykusius garbius svečius: Europos Parlamento narį Valdemarą Tomaševskį, LR Seimo narį Michalą Mackevič, nepaisant keleto renginių savo rajone į Glitikes atskubėjusį Šalčininkų rajono savivaldybės merą Zdzislavą Palevič, Vilniaus miesto savivaldybės narius Artūrą Liudkovskį, Tadeušą Lavrynovič, Gžegožą Sakson. Šventę savo dalyvavimu pagerbė Rusijos Federacijos ambasados Lietuvoje atstovai: žmonos lydimas pirmasis sekretorius Nikolaj Burov. Merės M. Rekst kvietimą atvykti į Užgavėnes priėmė ir Vilniaus rajono policijos komisariato viršininkas Josifas Kuzmicki, Visagino savivaldybės tarybos nariai, partneriai iš Lenkijos Vengoževo miesto, žiniasklaidos atstovai. Vilniaus rajono savivaldybei, be šventės šeimininkės Marijos Rekst, atstovavo su šeima atvykęs mero pavaduotojas Česlav Olševski, Tarybos nariai, administracijos direktorė Liucina Kotlovska, direktoriaus pavaduotojai Rita Tamašunienė ir Vladislav Kondratovič. 

Linksmybių pabaigą žyminti Užgavėnių šventė buvo puiki proga pasilinksminti, pabendrauti ir iki sotumo pasivaišinti gardžiais skanėstais. Netrukus pasninkas. Tačiau džiugina tai, kad tokia šventė būtinai pasikartos. Po metų.

www.vilniaus-r.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24