Koncertų ciklas kviečia klasikinės muzikos mylėtojus

2012-01-24, 06:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

„Muzikos valanda VU Šv. Jonų bažnyčioje“ kviečia į dainininkės V. Maščinskaitės ir pianistės L. Haidari koncertą.

Koncertas įvyks šeštadienį, sausio 28 d., 18 val. Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje, rašoma pranešime spaudai.

Koncerto programoje skambės W. A. Mozarto Variacijos Diuporo tema, KV 573, F. Schuberto „Ave Maria“ , A. Caldara „Sebben Crudele“ , T. Giordano „Caro mio ben “, D. Scarlatti trys sonatos fortepijonui, F. Cilea Adrianos arijos „Ecco respiro appena“ ir „Poveri fiori“ iš operos „Adriana Lecouvreur“, C. Debussy preliudas fortepijonui „Mergaite lino spalvos plaukais“ , A. Ponchielli Giocondos arija „Suicidio“ iš operos „La Gioconda“ ir V. Bellini Normos kavatina iš operos „Norma“.

Tarptautinių konkursų diplomantė Vega Masčinskaitė (sopranas) gimė 1971 m. Kaune. 1991 m. su pagyrimu baigė Kauno J. Gruodžio Konservatoriją doc. G. Strackaitytės dainavimo klasę. Dar būdama studente aktyviai dalyvavo įvairiuose jaunųjų dainininkų konkursuose – daugeliuose tapo laureate, pradėjo dainuoti Kauno Muzikiniame Teatre. 1992–1998 m. dainininkė studijas tęsė LMTA, pas garsiausią Lietuvos primadoną – profesorę Ireną Milkevičiūtę.

Dainininkė LMTA įgijo bakalauro ir magistro diplomus. 2000 m. dainininkė dalyvavo meistriškumo kursuose Miunchene. 2001 m. meistriškumo kursuose Austrijoje dainininkė pelnė geriausios atlikėjos vardą. 2005 m. dainininkė stažavo Prancūzijoje, ten jos balsas buvo tituluojamas kaip „voce alla Puccini“.

Vega Masčinskaitė yra sukūrusi Aidos, Cio Cio San, Toscos, Mimi ir kitus vaidmenis. Dainininkė su Panevėžio muzikinio teatro simfoniniu orkestru koncertavo daugelyje Europos miestų Vokietijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Čekijoje, Slovakijoje ir kt. 2009 m. dainininkė sėkmingai debiutavo ir operos solistų TV projekte „Triumfo arka“. Dainininkė didelį dėmesį skiria ir sakralinei muzikai – dalyvauja „Musica Sacra“ projektuose.

Šalia koncertinės veiklos dainininkė dirba ir pedagoginį darbą privačioje „MusicArt“ dainavimo studijoje, veda seminarus, tobulinimosi kursus, pradedantiems ir besitobulinantiems dainininkams. Dainininkė nuo 2012 m. gyvena ir dainuoja Šveicarijoje.

Pianistė Loreta Haidari baigė N. A. Rimskio-Korsakovo konservatoriją Peterburge. Dar mokydamasi buvo suruošusi solinių bei kamerinių muzikos koncertų Peterburge bei Lietuvos miestuose. Nuo 1985 m. dirbo koncertmeistere LMTA. Šiuo metu dirba VDU muzikos akademijoje. Nuolat koncertuoja su studentais ir mokiniais Lietuvoje ir užsienyje: Vokietijoje, Lenkijoje, Slovakijoje, Čekijoje, Rumunijoje, daugumoje Italijos regionų, Izraelyje, Kosta Rikoje (Centrinė Amerika).

Pianistė nuolat dalyvauja respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose, festivaliuose, meistriškumo kursuose kaip koncertmeisterė. Už aukštą profesionalumo lygį yra apdovanota diplomais bei garbės raštais. Koncertuoja su smuikininku V. Čepinskiu, nuo 2005 m. skambina klavesinu jo vadovaujamame ansamblyje „Camerata Klaipėda“.

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24