Įkvėpimas – muzika ir plastinė chirurgija

2012-01-23, 06:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Varšuvoje gyvenantis lietuvių kilmės skulptorius Stefanas Wierzbickis sako, kad jį kurti įkvepia bendradarbiavimas su muzikais ir plastinės chirurgijos medikais.

S. Wierzbickis darbai puošia ne tik Europos šalių filharmonijas, bet ir netradicines menui erdves.

Šiame plastinės chirurgijos centre Stefano Wierzbickio pirmoji skulptūra atsirado prieš porą metų, po artimesnĖs pažinties su šio centro chirurgais.

Draugystė tęsiasi lig šiol – centre penki menininko darbai. Šalia jo skulptūrų vietą rado ir Rimanto Dichavičiaus fotografija iš ciklo „Žiedai tarp žiedų“.

„Mūsų specialybė – plastinė chirurgija. Pats žodis plastika užtikrina ryšį su daile.   Pažintis ir draugystė su skulptoriumi varšuviečiu Stefanu Wierzbickiu bei jo darbais kaip tik ir padėjo rasti bendrą vardiklį tarp medicinos ir meno“, – sako medicinos plastikos chirurgas Marekas Krzyczkowskis.

Pasak skulptoriaus, jam dar vienas kūrybos įkvėpimo šaltinis yra muzika. Jo skulptūros puošia Prancūzijos, Ispanijos, Anglijos, Lenkijos nacionalines filharmonijas.

S. Wierzbickis save vadina Lietuvos mylėtoju ir   draugus: žinomus muzikus, menininkus kasmet kviečia į Lietuvą.

Šiemet jo kvietimu Lietuvoje lankysis lenkų kilmės pasaulinio garso smuikininkas ir pedagogas Konstantinas Andžejus Kulka.

Rūta Lankininkaitė

LTV „Panorama“

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24