R. Gudaitis švenčia jubiliejų ir pristato romaną

2012-01-20, 07:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rašytojų sąjungos klube pristatytas Romo Gudaičio romanas „Invazija į Prahą ir širdis“ – knyga, į kurią pagaliau sugulė Prahos pavasario tema.
Pastaroji, autoriaus teigimu, jo ramybėje nepaliko daugelį metų.

Rašytojas, apysakų ir romanų autorius Romas Gudaitis jubiliejiniame 70-mečio vakare sako, kad visi darbai, kuriuos teko dirbti – ir kino studijoje, ir Kultūros ministerijoje, ir Seime – netrukdė pagrindiniam pašaukimui – kūrybai. R. Gudaičio teigimu, tik rašydamas jis jaučia, kad iš tiesų yra gyvas žmogus. Rašytojų klube šįvakar kūrėjas pristatė romaną „Invazija į Prahą ir širdis“. Pasak autoriaus, Prahos pavasaris – jo jaunystė, kai visi buvo jauni, kvaili ir gražūs. Romane atgimsta 1968-ųjų metų įvykiai.

„Trečioji romano dalyje – herojų gyvenimas jau po Prahos pavasario iki mūsų dienų. Turiu prisipažinti, kad čia jau herojai vedžiojo mane, o ne aš juos“, – kalbėjo rašytojas Romas Gudaitis.

R. Gudaičio teigimu, graudžiai liūdnas finalas – staigmena ir pačiam rašytojui. Romane persipynė autoriaus, jo draugų ir pažįstamų gyvenimo istorijos.

Romas Gudaitis – Kovo 11-osios akto signataras. Švęsdamas 70-metį rašytojas sako vis susimąstąs, ar viską padarė savo šaliai, ar ne per anksti pasitraukė iš politikos.

„Su kiekvienais demokratiniais rinkimais, man rodos, mes klystame ir klystame. Mūsų valdžia yra įsisavinusi tik kažkokius formalius demokratijos kriterijus, o iš tikrųjų žmogaus nemyli“, – apgailestavo rašytojas.

Romanas apie Prahos pavasarį – penktasis R. Gudaičio bibliografijoje. Rašytojas yra išleidęs ir apysakų, eseistikos rinktinių.

Monika Petrulienė
LTV „Panorama“

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24