TOP idėjos: ką pamatyti, kur pavalgyti, ką veikti Vilniuje?!

2023-12-27, 16:24
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vilnius Vilnius shutterstock.com nuotr.

Vilnius, Lietuvos sostinė, ne tik garsėja savo kultūriniu paveldu, bet taip pat siūlo platų įvairių pramogų spektrą. Sostinėje kiekvienas randa tai, kas atitinka individualius pomėgius ir poreikius. Miestas gyventojus ir svečius džiugina unikalumu ir išskirtinumu – Vilniaus mieste susipina praeitis ir dabartis, tradicija ir inovacija, o pramogos čia tampa ne tik laisvalaikio leidimo būdu, bet ir nuostabia galimybe iš naujo atrasti miestą. Tik pažiūrėkite, kiek daug visko sostinėje – ką pamatyti, kur pavalgyti, ką veikti?!

 

shutterstock.com nuotr. 

TOP LANKYTINOS VIETOS

shutterstock.com

Tie, kurie gyvena sostinėje, gali patvirtinti, kad čia lankytinų vietų tikrai netrūksta visiems. Įvairūs Vilniaus muziejai kviečia tyrinėti kultūrinį paveldą, grožėtis meniniais eksponatais, plėsti akiratį, pasisemti naujų žinių ar paprasčiausiai smagiai leisti laiką po darbo arba savaitgalį su šeima, o gal draugais.

shutterstock.com

Kelios idėjos, kuriomis galėsite pasinaudoti planuodami laisvalaikį Vilniuje:

● jei neapsipirkti, tai bent kavos į Paupio turgų traukia ne tik miesto svečiai, bet ir gyventojai;
● norint pasivaikščioti išskirtiniu maršrutu tinka Užupio Respublika;
● su vaikas, visa šeima smagu aplankyti Žaislų muziejų;
● beveik kas mėnesį nauja paroda lankytojus džiugina MO muziejus;
● norint būti arčiau meno, galima apsilankyti „Open Gallery“ galerijoje;
● smalsių lankytojų laukia Kazio Varnelio namai-muziejus.

DĖMESIO VERTOS PRAMOGOS VILNIUJE

shutterstock.com

Vilniuje gausu ne tik muziejų, sostinė siūlo ir begalę kitų įdomių pramogų. Svarstote, kaip praleisti laiką mieste? Ieškote idėjų, kaip praturtinti savo laisvalaikį?

Štai pramogos, kurias bent kartą būtina išbandyti:

● ir suaugusiems, ir vaikams bent kartą būtina nusileisti „Vichy“ vandens parko kalneliais;
● jei dar nebandėte, pabandykite „Bonobo Climbing“ laipiojimo sieną ir uolas;
● vilniečiai tikina, kad geriausiosiomis žiemos pramogomis džiugina „Slidinėjimo akademija“;
● norintiems naujų potyrių rekomenduojama išbandyti žaidimus virtualios realybės erdvėje „VR Arena“;
● jei neapsisprendžiate, ką veikti, kokia veikla užsiimti, visada gera idėja – pasivažinėjimas kartingais „Kartlande“. Tai ne vieninteliai kartingai Vilniuje, leistis įspūdžių kupina kartingų trasa taip pat galite „Plytinės“, „SpeedWay“ kartodromuose.

shutterstock.com

KUR SKANIAI PAVALGYTI

shutterstock.com

Savaitgalio pramogos mieste neretai baigiasi dilema ir dieną vainikuojančia pramoga – skaniai pavalgyti. Juk po įspūdžių kupinos dienos retam norisi dar papildomai gaišti laiką virtuvėje.

Ir tam tikrai nėra pagrindo, nes Vilniuje netrūksta vietų, kur skaniai pavalgyti:

● daug teigiamų atsiliepimų sulaukia restoranai „Džiaugsmas“, „Bizarre“, „Ertilio namas“, „Da Antonio“, „Dine“, „Gaspar‘s“, „Momo grill“, „Telegrafas“, „Šturmų švyturys“.
● kai norisi skanių lietuviškų patiekalų, galima išbandyti „Etno Dvaro“, „Bernelių Užeigos“, „Senosios trobelės“ meniu;
● išskirtiniasi maisto skoniais ir pojūčiais iš įvairių pasaulio virtuvių klientus stebina restoranai: meksikietiška virtuvė restorane „Guacamole“, italų virtuvė restorane „Fiorentino“, belgų virtuvė restorane „Rene“, prancūzų virtuvė restorane „St. Germain“, japonų virtuvė restorane „Osaka“.
● jei jums svarbu, kad restorane būtų įrengta erdvė vaikams ir pritaikytas meniu, apsilankykite viename iš šių, šeimų laukiančiame restorane Vilniuje: „Jurgis ir drakonas“, „Nykštukas“, „Rotonda“, „The Urban Garden“, „Veranda“ ir pan.

NORS TRUMPAM IŠ MIESTO
Tiems, kurie ilgisi gamtos, tačiau nenori toli keliauti, dažnai pakanka vos trumpam pabėgti nuo miesto šurmulio. Vilniaus pakraštyje, gamtos apsuptyje, slepiasi ne vienas poilsio kampelis, iki kurio neprailgsta kelionės net iš miesto centro.

Jei trokšti atsikvėpti ir pasinerti į ramią gamtos atmosferą, šie SPA centrai Vilniaus pakraščiuose gali tapti puikiu pasirinkimu. Štai „Vilnius Grand Resort“ nuo Vilniaus nutolęs vos 20 min. kelio automobiliu, o „SPA Vilnius Druskininkai“ yra įsikūręs artimiausiame Lietuvos kurorte, Druskininkuose.

shutterstock.com

Pasinaudoję šiomis idėjomis, Vilniuje rasite puikius ir jau patikrintus pramogų poilsio idėjų pasiūlymus dienai, savaitgaliui ar ilgiau, ir porai, ir visai šeimai, kurie ne tik suteiks daugiau energijos, ramybės ir jėgų, bet ir leis patirti dar daugiau džiaugsmo!

Reklama

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24