Bibliotekos tampa aktyvaus bendruomenės gyvenimo centrais

2011-12-15, 07:19
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su vizitu lankėsi Birštono viešojoje bibliotekoje, susitiko su jos darbuotojais ir lankytojais.

Šalies vadovės teigimu, šiuolaikinė, moderni biblioteka nebėra tik knygų saugykla ir skaitykla. Pasak Prezidentės, knygos, kompiuteriai bei internetas bibliotekose daugeliui tapo langu į pasaulį, informaciją padarė prieinamą kiekvienam.

Šalies vadovei pristatytas bendras bibliotekos ir sanatorijos „Tulpė" biblioterapijos projektas, skirtas birštoniečiams ir sanatorijoje besigydantiems žmonėms. Pasak Prezidentės, dabartinėje bibliotekoje daug atradimų. Svarbu, kad biblioteka puikiai išnaudoja savo galimybes ir aktyviai dalyvauja bendruomenės gyvenime, o knyga teikia ne tik žinias ir skaitymo malonumą. Knyga yra ir vaistas, padedantis įveikti psichologiškai sunkesnius periodus žmogaus gyvenime.

„Su kiekviena knyga atrandi vis naujų žinių ir idėjų. Knyga atveria daug didesnį pasaulį, nei gali pamatyti, svarbu norėti ir pradėti skaityti. Moderni biblioteka gali pasiūlyti naujų dalykų, paįvairinančių ir pagerinančių žmonių gyvenimo kokybę. Tai vieta, kur susirinkusi bendruomenė gali prasmingai praleisti laiką, mokytis, sutikti bendraminčių ir net spręsti savo problemas", - sakė šalies vadovė.

Susitikusi su klubo „Mama, mažylis ir knyga" nariais, Prezidentė kalbėjosi apie knygos reikšmę vaiko gyvenime nuo pat pirmųjų dienų. Pasak šalies vadovės, skaitymas nuo mažens vaikams yra kelias link knygos. Geri skaitymo, teksto supratimo įgūdžiai, Prezidentės teigimu, investicija į vaiko ir visuomenės ateitį.

„Knyga - viena prasmingiausių dovanų, kokią galime dovanoti vieni kitiems. Dalinkimės, keiskimės knygomis, dovanokime jas ir pradžiuginkime tuos, kuriems knygų trūksta, ypač vaikus. Džiaugiuosi, kad „Knygų Kalėdų" akcija pakvietė sugįžti prie knygų ir kad šį kvietimą išgirdo visos šalies žmonės", - sakė Prezidentė.

Tęsdama akciją „Knygų Kalėdos", šalies vadovė Birštono bibliotekai padovanojo naujų knygų ir paragino visus skaitytojus branginti knygą, skaityti ir dovanoti knygų per Kalėdas. Prezidentės globojamos akcijos „Knygų Kalėdos" tikslas - šalies bibliotekų fondus papildyti naujomis ir kokybiškomis knygomis.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24