Kaune prasidėjo animacinių filmų festivalis

2011-11-18, 08:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kaune prasidėjo animacinių filmų festivalis „Tindirindis“. Jame – šimtai animacinių filmų, tarp jų ir šiais metais geriausiu pripažinti „Zuikio kopūstai“.

Kartą zuikis nusprendė pats užsiauginti kopūstų, o sėklų galėjo gauti tik pas danguje gyvenantį šventąjį Petrą, todėl nieko nelaukęs išsiruošė į kelionę. Ši, kauniečio Vladislavo Berežoko režisuota istorija pripažinta geriausiu lietuvių animaciniu filmu, praneša LTV „Panorama“.

Pasak   režisieriaus, šiemet festivalyje pristatytus „Zuikio kopūstus“ jis kūrė kelerius metus – ieškojimų ir kūrybinių svarstymų netrūko.

„Pradžia, kaip visuomet, yra scenarijus. Po to seka jau ir stilistikos ieškojimas. Štai šiame etape aš šiek tiek blaškiausi – svarsčiau, kokią medžiagą rinktis, kur ją surasti.

Juk kiekvienas filmas turi turėti savo nuotaiką, kuri priklauso nuo tinkamai parinktos medžiagos. Medžiagą reikia parinkti tokią, kurią galėtumei suvaldyti ir pateikti iš jos išgautą emociją žmonėms“, – apie kūrybinio proceso niuansus pasakojo festivalio „Lietuviškojo Grand Prix 2011“ laimėtojas Vladislavas Berežokas, sukūręs „Kiškio kopūstus“.

Kauniečiams festivalio „Tindirindis“ organizatoriai jau pristatė per šimtą filmų, antra tiek bus parodyta per kitas festivalio dienas. Tarp jų ne tik lietuvių, bet ir užsienio režisierių sukurti animaciniai filmai. Viso – net pustrečio šimto kūrinių.

„Dar liks apie 130 nematytų animacinių filmukų. Tarp jų bus pačių įvairiausių filmukų – sukurtų studentų, pačių vaikų, taip pat – profesionalų ir debiutuojančių animacinių filmų kūrėjų sukurti filmukai“, – žadėjo festivalio koordinatorius Kaune Henrikas Kupcikevičius.

Skirtingo amžiaus žiūrovams specialiose festivalio programose rodomi animaciniai filmai prabyla įvairiomis – net ir politinėmis – temomis. Kiti priverčia susimąstyti apie būties problemas. Baisių istorijų mėgėjams bus parodyta tarptautinių apdovanojimų pelniusi juosta „Kaliausės“ ir pagal Adomo Mickevičiaus poemą apie dingusį viduramžių miestą sukurtas filmas „Dingęs Switez miestas“.

Savaitgalį festivalio programos bus pristatytos Klaipėdoje, vėliau Nidoje.

Loreta Mačiulienė
LTV „Panorama“

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24