Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras pradeda naują sezoną

2011-09-20, 06:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro atstovai atskleidė, kad naujojo sezono pagrindinis akcentas – Estijos nacionalinės operos gastrolės.

Pirmąkart per nepriklausomybės dvidešimtmetį Lietuvoje gastroliuos Estijos nacionalinės operos teatras. Bus rodomos trys operos: „Toska“, „Meilė trims apelsinams“ ir „Bohema“. Be to, žiūrovams bus pasiūlyti ir du baletai: „Trys muškietininkai“ ir „Manon“. Tokiais rengini
Reklama
ais Nacionalinis dramos teatras džiugins vilniečius jau nuo šio savaitgalio. Tuo pat metu Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras rodys savo spektaklius Talino žiūrovams.
„Jau anksčiau esame svečiuose turėję kitų šalių teatrus. Viešėjo Latvijos, Varšuvos teatras, taip pat „Marijos“ teatras iš Sankt Peterburgo. Mūsų teatras taip pat lankėsi svetur, tačiau šįkart įvyks sinchroninis dviejų teatrų pasikeitimas, o taip dar nėra buvę“, – kalbėjo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius Gintautas Kėvišas.
Jei projektas bus sėkmingas, baltiškąjį bendradarbiavimą lietuviai ketina tęsti kitąmet ir su latviais.
Pirmąkart per nepriklausomybės dvidešimtmetį Lietuvoje gastroliuos Estijos nacionalinės operos teatras. Bus rodomos trys operos: Toska, Meilė trims apelsinams ir Bohema. Be to, žiūrovams bus pasiūlyti ir du baletai: Trys muškietininkai ir Manon. Tokiais renginiais Nacionalinis dramos teatras džiugins vilniečius jau nuo šio savaitgalio. Tuo pat metu Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras rodys savo spektaklius Talino žiūrovams.
„Jau anksčiau esame svečiuose turėję kitų šalių teatrus. Viešėjo Latvijos, Varšuvos teatras, taip pat „Marijos“ teatras iš Sankt Peterburgo. Mūsų teatras taip pat lankėsi svetur, tačiau šįkart įvyks sinchroninis dviejų teatrų pasikeitimas, o tai – naujovė“, – kalbėjo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius Gintautas Kėvišas.
Jei projektas bus sėkmingas, baltiškąjį bendradarbiavimą lietuviai ketina tęsti kitąmet ir su latviais.
Estijos nacionalinės operos trupės direktorius Martas Mikkas tikisi, kad estų trupės paruošta programa bus įdomi Lietuvos žiūrovams: „Labai džiaugiuosi, kad turime gana jauną ir gražią trupę, su kuria smagu dirbti, o jums, tikiuosi bus smagu į ją pasižiūrėti“.
Estijos nacionalinės operos Baleto trupės meno vadovas Toomas Eduras tai, kad lietuvių ir estų trupių gastrolės vysta tuo pat metu, vertina neigiamai. „Jei panašus projektas kartosis, būtų smagu jei grupės gastrolės vyktų Lietuvoje ir Estijoje ne tuo pačiu metu. Jei aktoriai neprasilenktų, galėtų pamatyti vieni kitų pasirodymus – tai sujungtų mus dar labiau“, – samprotavo vadovas.
Naująjį sezoną operos ir baleto teatre žiūrovai galės aplankyti ir Kauno muzikinio teatro bei Baltarusijos didžiojo nacionalinio akademinio baleto teatro pasirodymus. kaip ir kasmet – laukia ir premjerų. Pirmoji – baletas „žydrasis Dunojus“ – suplanuota jau Naujiesiems metams.

Ugnė Galadauskaitė
LTV „Panorama“, www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24