Klaipėdos jūrų uosto plėtros vaizdai papuošė Susisiekimo ministeriją

2013-10-22, 10:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Unikalių fotografijų ekspoziciją, atskleidžiančią jūrų uosto plėtrą, Susisiekimo ministerijos darbuotojams pristatė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Eksponuojamos uosto nuotraukos padarytos iš vieno taško skirtingais metais.

„Susisiekimo ministerijoje dirba ne tik vandens ir jūros transporto, specialistai, kurie akylai stebi istorinę uosto plėtrą. Čia dirba kelių, aviacijos, geležinkelių transporto žinovai, ryšių, informacinių technologijų specialistai, kuriems įdomu, kaip įplaukos kanalas, uosto krantinės atrodė 1905 m. arba 1990 m. ir kaip tie patys objektai atrodo dabar. Tai puiki proga pamatyti, kokie milžiniški pokyčiai vyko uoste", – sakė susisiekimo viceministras Saulius Girdauskas.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus pažymėjo, kad uostas šiandien – stambiausias transporto mazgas, kuris aprūpina darbu 23 tūkstančius žmonių. Per pirmąjį šių metų pusmetį investicijos į Klaipėdos jūrų uosto infrastruktūros plėtrą sudarė 233,6 mln. litų. Ši suma – rekordinė, ji viršija ne tik praėjusių metų pusmečio, bet ir visų praėjusių metų investicijas. „Investicijos į uostą atsiperka per dvejus su puse metų, tokia kapitalo grąža – retas rodiklis privačiame versle" , – akcentavo uosto generalinis direktorius.

Uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas komentavo susirinkusiems fotografijose užfiksuotus vaizdus, pasakojo apie krantinių gilinimo mastus, krovos techniką, lygino laivus, kurie atplaukdavo į Klaipėdos uostą prieš 30 metų, su dabartiniais.

Susisiekimo ministerijoje ekspozicija veiks iki lapkričio pabaigos.

sumin.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24