Kūrybos stovykla Nidoje šiemet – R. Kuncai atminti

2011-09-13, 04:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nidoje prasidėjo 17-oji tarptautinė menininkų kūrybos stovykla, tęsianti Kuršių nerijoje XX a. pr. veikusios dailininkų kolonijos tradicijas.
Šiemet stovykla skirta Romualdui Kuncai atminimui, praneša LTV „Panorama“.

Kaip ir kasmet, nurimus turistų šurmuliui, rudenį Nida pasitinka kvepėdama dažais. Kuršių marių pakrantėje tapo 17-osios kūrybinės stovyklos, į kurią šiemet atvyko ir dailininkai iš Latvijos, Karaliaučiaus, Lenkijos bei Vokietijos, dalyviai.
„Man rodos, pati Nida išlieka tokia, kokia buvo ir prieš 10 metų. Bet kiekvieną kartą pats žmogus keičiasi – vis labiau, greičiau negu pats miestas, pati gamta. Ir pamatai kažkokius motyvus kitaip“, – sako plenero dalyvis Giedrius Bagdonas.
„Daugiausia tapau prisimindama. Vaikščiojau vakar naktį ir man patiko naktinis vaizdas. Bet tai visai nereiškia, kad bus tik naktiniai paveikslai. Bus ir šviesių. Man patinka kontrastai“, – pasakoja plenero dalyvė iš Karaliaučiaus Katja Čerevko.
Ekspresionistinės tapybos plenero dalyviai tęsia XX amžiaus pradžioje Nidoje veikusios Rytų Prūsijos menininkų kolonijos tradicijas.
„Džiaugiuosi, kad esu čia ir galiu pratęsti ekspresionistines Briukės tapybos tradicijas.Tai mane įpareigoja“, – tvirtina plenero dalyvė iš Vokietijos Christel Gollnjer.
Šiais metais menininkų stovykla skirta prieš porą mėnesių amžinybėn išėjusiam maestro Romualdui Kuncai atminti. Nidoje jis tapė nuo 1957-ųjų, o nuo 2004-ųjų tapo ir Nidos plenero dalyviu.
„Praradom vienintelį žmogų iš mūsų rato, kuris buvo gavęs H. Blodės premiją. Tai reiškia žalią bilietą kiekvienais metais būti su mumis. Tai buvo senos kultūros žmogus, kuris buvo be galo, kaip sakyt, padorus“, – sako plenero organizatorius Saulius Kruopis.
Kūrybinė stovykla Kuršių nerijoje truks daugiau kaip dvi savaites.

Marija Gabrienė
LTV „Panorama“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24