Gruzijos sirgaliai Vilniuje surengė savo šalies dienas

2011-09-10, 03:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Apie 500 Gruzijos krepšinio sirgalių pateikė sostinei staigmeną. Per vieną dieną gruzinai suorganizavo savo šalies kultūros dienas Vilniuje.

Pusė tūkstančio gruzinų krepšinio aistruolių, padedant Vilniaus savivaldybei, kultūros programą surengė per vieną dieną. Vakar prasidėjusios Gruzijos dienos truks iki pirmadienio. Sostinėje bus galima mėgautis gruziniškomis dainomis, šokiais ir maistu.
„Lietuvių tauta sutiko mus labai šiltai. Draugystę vienodai jaučiame ir mes, ir jūs. Aš apie lietuvius galiu pasakyti, kad jie tokia pat šilta tauta kaip gruzinai“, – kalbėjo vienas iš gruzinų sirgalių.
„Aš skaičiau, kad po Lietuvos lietuviai serga už Gruziją. O vakar skaičiau, kad Gruzijoj po Gruzijos sergama už Lietuvą. Tai – didelė meilė tarp tautų ir didelė draugystė.
Man labai patinka, kaip lietuviai serga už krepšinį, kai žaidžia Lietuva. Atviromis širdimis ir su meile“, – sakė „Gruzijos dienų“ organizatorius Sergo Kitiašvili.
„Lietuva – labai graži šalis, mes mylime jos žmones. Žmonės čia labai draugiški“, – tvirtino mergina iš Gruzijos.
Krepšinio sirgaliai „Gruzijos dienas“ jau organizavo Klaipėdoje. Vilniečiai pažinti šios šalies kultūrą galės renginiuose Subačiaus gatvėje, Gedimino prospekte ir Rotušės aikštėje.

Monika Urbonavičiūtė
LTV „Šiandien“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24