Jaunųjų Lietuvos talentų triumfas Tarptautiniame Šlezvigo – Holšteino muzikos festivalyje

2013-08-04, 10:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Liepos 27 – 28 d. Tarptautiniame Šlezvigo – Holšteino muzikos festivalyje koncertavo jaunieji Lietuvos talentai. Festivalis, kurio garbės viešnia šiais metais – Lietuva, yra vienas prestižiškiausių muzikos festivalių Europoje. Jo scenose ne kartą skambėjo pasaulinio garso muzikantų atliekami muzikos kūriniai.

Festivalio istorija skaičiuoja kelis dešimtmečius. Ne kartą jame koncertavo žinomiausi Lietuvos muzikai. Šiais metais, Lietuvai tapus garbės viešnia, lietuvių atliekama muzika skambės įvairiose scenose ir formatuose. Lietuvai atstovaus Lietuvos kamerinis orkestras, Davidas Geringas, Violeta Urmana, Vytautas Sondeckis, Kęstutis Vaiginis ir kiti pasaulyje žinomi Lietuvos menininkai.

Praėjusį savaitgalį festivalio scena Enkendorfo dvare buvo atverta jauniesiems lietuvių talentams – Mstislavo Rostropovičiaus fondo auklėtiniams ir alumniams. Devyni fondo auklėtiniai, kurių amžius siekia nuo 11 iki 25 metų, per dvi dienas festivalyje pagrojo du koncertus ir atliko sudėtingą ir turtingą programą. Dvaro salėje, kurioje, išpirkę visus bilietus, susirinko veik 900 muzikos mylėtojų, jaunųjų Lietuvos muzikų atliekami skambėjo Čiurlionio, Dvariono, Chopin, Larcange, Rossini, Paganini, Piazzollos, Bill Palmer ir kitų kompozitorių kūriniai. Savo paties kompoziciją fortepijonui „Pūga" atliko Simas Šakenis. Koncertuose, kuriuose grojo pianistė Gryta Tatorytė, klarnetistai Žilvinas Brazauskas, Vytautas Giedraitis, Artūras Šukys, Stasys Makštutis, akordeonistė Eglė Bartkevičiūtė, pianistai Ignas Maknickas ir Simas Šakenis bei jauniausia koncertų dalyvė vienuolikos metų jaunoji smuikininkė, atlikusi variacijas Paganini tema, Paulina Jankovskytė, netilo publikos ovacijos. Jaunieji muzikai buvo eilę kartų plojimais išlydimi ir vėl kviečiami į sceną, publikai prašant vis naujų jų repertuare esančių kūrinių.

Po dviejų koncertų Emkendorfo dvare jaunieji menininkai skubėjo į Hamburgą, kur jų laukė dar vienas koncertas. Norderstedto kultūros fondo kvietimu muzikantai grojo gausiai susirinkusiai auditorijai Norderstedto bažnyčios salėje. Čia taip pat, kaip ir koncertų Emkendorfo dvare metu, metu netilo publikos plojimai jauniems menininkams. Dėkodamas už koncertą Norderstedt Kultūros fondo direktorius, dėkojo jauniems atlikėjams ir Lietuvai – šaliai, kurioje auga ir yra puoselėjama tiek daug išskirtinių talentų. Šie vaikai, sakė jis savo kalboje, yra didelė Lietuvos, geografiškai mažos šalies, garbė ir už tai mūsų gili pagarba jūsų šaliai.

Mstislavo Rostropovičiaus fondo auklėtinių koncertus Vokietijoje organizavo LR kultūros atašatas Vokietijoje, Hamburgo lietuvių bendruomenė.

Koncertus rėmė LR kultūros ministerija bei DFDS Seaways keltai.

Dr. Gabrielė Žaidytė
LR kultūros atašė Vokietijoje

www.lrkm.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24