Sostinės Katedros aikštėje prasideda devintasis teatralizuotų ceremonijų sezonas

2013-07-07, 17:24
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valdovų rūmų paramos fondas sostinės Katedros aikštėje sekmadienį pradeda devintąjį teatralizuotų ceremonijų sezoną.

Jau tradicinėmis tapusios Valdovų rūmų paramos fondo organizuojamos teatralizuotos ceremonijos yra skirtos sostinės gyventojams ir miesto svečiams. Šį sezoną ceremonijos bus rengiamos tris kartus: liepos 7, rugpjūčio 4 ir rugsėjo 1 dienomis, sekmadieniais, nuo 14.00 val.

Kiekvieną kartą rūmų šauklys praneš miestelėnams bei miesto svečiams galbūt primirštus, bet aktualius ir įdomius mūsų istorijos faktus. Susirinkusieji į teatralizuotas ceremonijas kiekvieną iš šių sekmadienių sužinos naują bei įdomų mūsų istorijos faktą bei galės nusikelti bent mintimis į Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikus.

Šių ceremonijų tikslas - ne tik aktualinti šalies istorijos faktus, bet ir atkreipti visuomenės dėmesį į valstybės pasididžiavimo objektą - atkurtus ir jau lankytojus priimančius Valdovų rūmus bei skleisti informaciją apie juos ir kurti rūmų tradicijas.

Šias teatralizuotas ceremonijas prieš devynis metus inicijavo vienas iš Valdovų rūmų paramos fondo steigėjų, fizikas ir rašytojas Kazys Almenas. Jis kartu su rašytoja Renata Šerelyte parengė šauklio tekstus Lietuvos istorinėmis temomis. Istorinius kontekstus šauklio tekstams parengė istorikas Tomas Baranauskas. Originalią muziką sukūrė kompozitorius Teisutis Makačinas, istorinių kostiumų autorė - Rūta Gudzevičiūtė.

Šauklį vaidina aktorius Darius Rakauskas, muzikinė dalis bus atliekama vadovaujant muzikologui, Lietuvos pučiamųjų orkestro "Trimitas" vadovui ir vyr. dirigentui Ugniui Vaiginiui.

Sekmadienį bus paskelbta Žygimanto Jogailaičio džiugi žinia iš 1529 metų apie Valdovų rūmų atstatymą ir jų svarbą Valstybei.

Po šauklio pranešimo Vilniaus miesto gyventojai bei svečiai galės pamatyti karybos kovų programą, kurią pristatys istorinių kovų klubas "Viduramžių pasiuntiniai", o rūmų damos pademonstruos šokius, kuriuos galėjo šokti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės gyventojai.

Šio, devintojo, teatralizuotų ceremonijų sezono rėmėjas yra Valdovų rūmų paramos komitetas JAV, vadovaujamas pirmininkės Reginos Narušienės.

www.l24lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24