Širvintas aplankė projekto „Misija: Lietuva 2030“ komanda

2011-07-08, 15:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
image003Liepos 7 dieną Širvintose viešėjo jaunimo organizacijų inicijuoto projekto „Misija: Lietuva 2030“ komanda. Atvykusius jaunuolius sutiko rajono vadovai: meras Vincas Jasiukevičius, mero pavaduotojas Andrius Jozonis, patarėja Jurgita Pukaitė, Administracijos direktorė Elena Davidavičienė, direktorės pavaduotoja Rasa Tamošiūnienė; jiems projekto komanda pristatė Lietuvos pažangos strategijos projektą „Lietuva 2030“, tikslus ir uždavinius, su kuriais atvyko į Širvintas, pasakojo apie jau nuveiktus darbus.

image007Meras Vincas Jasiukevičius sakė, kad šiais laikais jaunimas išmoko kalbėti, moka išsakyti savo mintis, pristatyti idėjas, inicijuoti projektus, tačiau jam svarbu, kad būtų dirbami konkretūs darbai, galbūt nedideli, tačiau duodantys naudos. Tad pakvietė „Misija: Lietuva 2030“ komandą kartu su viešniomis iš Vokietijos vykti į Musninkų bei Puorių kapines tvarkyti aplinką bei uždegti atminimo žvakių ant karo aukų kapų.
Grįžę iš išvykos jaunuoliai įsikūrė miestelio centre, kur kvietė praeivius diskutuoti apie Lietuvos valstybės ir visuomenės ateitį, miestelio perspektyvas, aptarė galimą kiekvieno iš mūsų indėlį į savo miesto ir visos šalies gerovės kūrimą.
Strategija „Lietuva 2030“ – tai ilgalaikio planavimo dokumentas bei valstybės strateginio planavimo pagrindas. Ja siekiama paskatinti esminius pokyčius Lietuvos visuomenėje ir taip užtikrinti šalies pažangą, konkurencingumą bei visuomenės gerovę 20-ties metų perspektyvoje.

sirvintos.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24