Pagerbti „Poezijos pavasaris 2013” dalyviai ir svečiai

2013-05-31, 11:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Tarptautinio poezijos festivalio  „Poezijos pavasaris 2013” svečiams ir dalyviams Vilniaus rotušėje surengtas mero  priėmimas. Tarp poetų – nuolatinės  ,,Poezijos pavasario” viešnios: Eglė  Juodvalkė iš JAV, Janina Survilaitė iš Šveicarijos, Lidija Šimkutė iš  Austarlijos, gausus būrys poetinio žodžio meistrų iš  Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, JAV, Prancūzijos, Airijos, Olandijos ir Lietuvos  poetai bei vertėjai. Šių metų šventėje dalyvavo vienas garbingiausių svečių –  poetas Algimantas Baltakis, 2-ojo Poezijos  pavasario laureatas, Vilniaus miesto mero premijos laureatas skaitė savo eiles  apie Vilnių. 

Renginio dalyvius ir svečius pasveikino mero pavaduotojas  Jaroslav Kaminski.

"Nepaprastai gražu, kai kiekvieną pavasarį, tik pražydus sodams,  mūsų sostinė sulaukia didelio būrio poetų iš užsienio ir Lietuvos,  kai po senaisiais Vilniaus skliautais susirenka poezijos mylėtojai  išgirsti naujo poetų žodžio. Kartu su Jumis džiaugiamės,  kad šiais metais jaubeveik pusšimtį  skaičiuojanti nuostabi poetinio žodžio šventė tik vislabiau populiarėja,  plečiasi, sulaukia vis daugiau svečių.

Visų vilniečių vardu dėkoju žodžio  meistrams už eilėraščius apie Vilnių. Jau tapo tradicija, kad kas  metai Vilniaus miesto meras Lietuvos rašytojų sąjungos teikimu  pagerbia poetus už eilėraščius apie Vilnių. Galima tik darlabiau  paskatinti ir paraginti mielus poetus daugiau rašyti ir dažniau apdainuoti  Lietuvos sostinę. Osvečiams linkiu gerų įspūdžių Vilniuje.  Tegul jis įkvepia naujam poetiniam žodžiui ir gilioms mintims".

Kasmetinė 2013 metų Vilniaus miesto mero premija  menininkui už poeziją apie Vilnių ir fotografijos knygą „Vilniaus šaligatviai”  skirta poetui Juliui Kelerui.

Tradicija jau seniai tapusiame „Poezijos pavasario"  baigiamajame susitikime poetai kalbėjosi apie kultūros problemas ir  perspektyvas, apie galimybę 2015 Vilniui tapti pasaulio knygų sostine,  mintimis ir eilėmis dalinosi Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkas poetas  Antanas A. Jonynas, poetas ir vertėjas Vladas Braziūnas.

Poeto Juliaus Kelero eiles skaitė aktorius Aleksas Kazanavičius.  Renginio metu skirtas dėmesys Tarmių metams – skambėjo dainos ir buvo  deklamuojamos eilės įvairiomis tarmėmis.

www.vilnius.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24