Šalies vadovė Estijos Prezidentui padovanojo aitvarą

2013-05-28, 18:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė drauge su valstybinio vizito į Lietuvą atvykusiu Estijos Prezidentu Toomu Hendriku Ilvesu atidengė Užupio konstitucijos memorialinę lentą estų kalba ir lankėsi Meno inkubatoriuje.

„Užupiečių laisvė įrašyta širdyse. Laisvė būti savimi, sakyti tiesą, neiti pasroviui. Laisvės troškimas vienijo Lietuvą ir Estiją prieš du dešimtmečius, kai abi šalys siekė atkurti valstybingumą. Laisvė ir atsakomybė sutelkia mus ir šiandien, kai kartu ieškome geriausių sprendimų visam Baltijos regionui ir Europai", - sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, Užupio Respublika yra ta vieta, kur laisvų žmonių skaičius kvadratiniame kilometre, ko gero, yra didžiausias pasaulyje. Užupiečių dėka mezgasi stipriausias ir nuoširdžiausias ryšys tarp žmonių - draugystė. Šiandien toks ryšys sutvirtintas tarp Lietuvos ir Estijos.

Prezidentai apsilankė ir Užupio meno inkubatoriuje, kur bendravo su čia kuriančiais menininkais ir apžiūrėjo Oskarui Milašiui skirtą parodą. Meno inkubatorius yra vienas sėkmingiausiai veikiančių kūrybos centrų Baltijos šalyse.

Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė padovanojo aitvarą Estijos Prezidentui Toomui Hendrikui Ilvesui. Išskirtinį aitvarą, papuoštą pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai logotipu bei Lietuvos ir Estijos vėliavų spalvomis, pagamino Meno inkubatoriuje reziduojantys aitvarų kūrėjai.

„Vėjas, kuris neš šį aitvarą yra reikalingas mums visiems. Tai laisvės, atsakomybės ir tiesos vėjas, kurį Užupis visada turėjo savo širdyje. Linkiu, kad tokio vėjo visoms trims Baltijos šalims niekada nepritrūktų", - įteikdama aitvarą Estijos Prezidentui sakė šalies vadovė.

Pasak Prezidentės, Lietuva - pirmoji iš Baltijos šalių perims pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai, todėl šiam skrydžiui turime pasitelkti energiją, išradingumą, išmintį ir mūsų partnerių paramą. Valstybės vadovė pabrėžė, kad Lietuvos pirmininkavimas yra galimybė visoms trims Baltijos šalims prisidėti prie Europos gerovės ir ateities kūrimo.

Vienos ilgiausiai Lietuvoje gyvuojančios Užupio bendruomenės žmonėms Prezidentė palinkėjo ir toliau nuoširdžiai rūpintis vieniems kitais ir valstybe bei garsinti savo šalį pasaulyje.

www.president.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24