Kelionė po muzikos instrumentų šalį

2013-05-22, 10:37
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

2013 m. balandžio – gegužės mėn. Maišiagalos vaikų lopšelyje-darželyje vyko projektas „Muzikos instrumentų šalyje“. Projekto organizatorė – muzikos mokytoja Edita Staniulionienė.

Projekto metu visi lopšelio-darželio grupių vaikai  kartu  su auklėtojomis  gamino vaikiškus muzikos instrumentus, mokėsi jais groti bei susipažino su tikrais muzikos instrumentais, kuriuos patys galėjo išbandyti. Projekto kulminacija – šventė ,,Muzikos instrumentų šalyje“. Nuotaikingą šventės programą paruošė vaikų lopšelio-darželio grupės ugdytiniai kartu su auklėtojomis. Kelionė po muzikos instrumentus prasidėjo nuo barškučių ir lazdelių, kuriuos gamino lopšelinių ir ikimokyklinių grupių ugdytiniai. Kas savaitę ugdytiniai turėjo po svečią – „tikrą“ instrumentą.

Jos didenybė smuikas, puikusis akordeonas, trimitas, lumzdelis bei būgnas. Ugdytiniai galėjo ne tik keliauti po muzikos instrumentų pasaulį, bet ir galėjo jais pagroti. Manau, kad projekto tikslas pasiektas – ugdytiniai išmoko ritmiškai atlikti pratimus, patobulino garsų įgūdžius, pasimokė groti drauge, kaip tikras orkestras. Kelionė po muzikos instrumentų pasaulį baigėsi koncertu, kuriame visi ugdytiniai galėjo demonstruoti savo išmoktus įgūdžius ir gebėjimus.

Manau, kad kitais mokslo metais pratęsime kelionę po muzikos instrumentų pasaulį. Dėkoju ugdytiniams už puikų dalyvavimą, o auklėtojoms Gražinai Švaikovskai, Lilijai Ceiko, Danutei Vitkūnienei bei Renatai Starenkienei už bendradarbiavimą.

Vyresnioji muzikos mokytoja Edita Stasiulionienė

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24