Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė cigarečių slėptuve paverstą automobilį

2015-09-23, 17:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė cigarečių slėptuve paverstą automobilį © cust.lt

Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajone sulaikė automobilį „Opel Meriva", kuriuo gabenti kontrabandiniai rūkalai. Pasieniečiams aptikus cigaretes, krovinio savininku pristatė vilnietis mašinos keleivis, kuris, manoma, taip nuo atsakomybės gelbėjo mašiną vairavusią sostinės gyventoją.

Antradienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės G. Žagunio užkardos pareigūnai patikrino iš vadinamosios Dieveniškių kilpos Šalčininkų link vykusį automobilį „Opel Meriva" lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais. Šis pasienio su Baltarusija ruožu Šalčininkų rajone einantis kelias Dieveniškės – Šalčininkai yra vienintelis, kuriuo galima įvažiuoti ir išvažiuoti iš Dieveniškių kilpos, supamos Baltarusijos teritorijos.

Prie vairo sėdėjusi 23 metų vilnietė VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens ir transporto priemonės dokumentus. Nepriekaištingi buvo ir kartu su ja vykusio 24 metų sostinės gyventojo dokumentai. Vis tik tikrinimą vykdžiusiems pasieniečiams kilo įtarimų, kad mašina gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.

Automobilį pasieniečiai apžiūrėjo G. Žagunio užkardoje. Čia ir paaiškėjo, kad jame yra išslapstyti rūkalai. Už vienatūrio prietaisų skydelio, ertmėse, kurios atsiveria išėmus galinius žibintus, mašinos salone po kilimine danga bei bagažinėje specialiai išpjautose ertmėse VSAT pareigūnai aptiko 3391 pakelį cigarečių „NZ Gold Superslims" ir „Minsk Superslims". Rūkalai buvo pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Pasieniečiams radus cigaretes, mašinos vairuotoja pareiškė nieko nežinanti apie tokį krovinį, o rūkalų savininku pristatė kartu su ja vykęs keleivis. Gali būti, kad taip jis nuo atsakomybės gelbėjo "Opel Meriva" vairuotoją.

Vilniaus rinktinės pasieniečiai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. Vyrą VSAT pareigūnai uždarė į areštinę, moteris po apklausos paleista. Transporto priemonė ir ja gabenti rūkalai saugomi G. Žagunio užkardoje.

BNS

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24